Foto: Publicitātes foto
Latvijas Institūts sadarbībā ar Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātu izveidojis video materiālu, kas paredzēts ārzemju auditorijai un stāsta par Latviju - valsti, kas no nākamā gada "sēdēs" ES prezidentūras vadošajā krēslā.

Video materiālā arī minēts, ka latvieši ir kā kokosrieksti – no ārpuses cieti, taču, ja izdodas pāršķelt kokosrieksta čaulu, tās iekšpusē var sastapt patiesi draudzīgu sirsnību.

"Tas ir stāsts par Latviju - nākamo Eiropas Savienības Padomē prezidējošo valsti. Latvijai ir, ar ko lepoties. Mums ir skaista daba, bagātīgas tradīcijas un talantīgi cilvēki. Jā, Latvijas ainavu nedaiļo nebeidzamas kalnu grēdas, saule nelutina visu gadu un arī izmēros mēs nevaram spēkoties ar lielvalstīm. Taču tas viss veidojis mūs par to, kas mēs esam – spēcīgu, radošu un patiesu tautu," portālam "Delfi" video ideju skaidro Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone.

"Līdzenie lauki mums ļāvuši raudzīties vēl tālu aiz horizonta, rosinot iztēli un mācot radošumu. Aukstās ziemas mācījušas domāt soli uz priekšu un būt gataviem gan karstām vasarām, gan bargam salam, bet, dzīvojot nelielā valstī, esam sapratuši to, cik liela nozīme ir detaļām. Mēs mākam skatīt lietas tuvplānā un atsijāt graudus no pelavām," video satura ideju turpina klāstīt Jākobsone.

Video materiāls izveidots angļu, vācu un franču valodās. Materiāls tapis sadarbojoties Latvijas Institūtam un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātam. To sagatavoja SIA "MOOZ", kas uzvarēja Latvijas Institūta rīkotā publiskā iepirkumā.

Video nav plānots tulkot arī uz latviešu valodu, jo mērķauditorija ir ārpus Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!