Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvija kopā ar citām Ziemeļvalstīm patlaban strādā pie projekta, lai attīstītu labsajūtas tūrisma produktu, kā arī ir uzvarējusi Eiropas Savienības (ES) mēroga projektā, lai pētītu, ko tūrisma joma var piedāvāt vecāka gadagājuma cilvēkiem, tā intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Viņa norāda, ka tās ir nišas, kuru Latvijas lauku tūrisma piedāvājumā vēl pietrūkst.

Projektā par labsajūtas tūrismu kopā ar mūsu valsti darbojas Somija, Norvēģija, Dānija, Lietuva, Igaunija.

Projekta gaitā tiks definēts, kas Latvijā īsti ir labsajūtas produkts, no pārējām iesaistītajām valstīm Latvija mācīties konceptu, pārņem labākās idejas, kā arī vienlaicīgi veidos pati savu produktu.

Tāpat ir saņemtas pozitīvas ziņas no Eiropas Komisijas (EK), ka Latvija ir viena no uzvarētājām konkursā par senioru tūrismu, atklāj Ziemele.

Tam tika iesniegti 60 projekti, tikai četri no tiem apstiprināti.

Projekts noritēs ES līmenī, sadarbībā ar citām astoņām valstīm un divām pensionāru organizācijām. Tā nolūks ir noskaidrot, kā seniori ceļo, ko viņi izvēlas un kāds ir senioru tūrisma produkts Latvijā un pasaulē. Kā norāda Ziemele, tas nepieciešams, jo kopējā audience kļūst vecāka, ceļotāji kļūst vecāki, tajā pašā laikā veselīgāki, ceļot gribošāki un turīgāki. Tādēļ šī auditorija ir ļoti svarīga.

Projekta laikā mūsu valsts pētīs, kas varētu būt Latvijas senioru produkts un kā vēl trūkst, kā arī "izvilks" jau esošo piedāvājumu.

Šajā jomā būšot jākonkurē ar kruīza piedāvājumiem, kas pensionāru vidū ir ļoti iecienīti.

Asociācija "Lauku ceļotājs" patlaban apvieno aptuveni 350 biedru. Jau vairākus gadus asociācija ir atvērta ne tikai naktsmītnēm un ar to saistītiem biznesiem, bet jebkuram lauku uzņēmējam, kurš nodarbojas ar tūrismu laukos un uzņem apmeklētājus, tostarp ražotājiem, amatniekiem un citiem. Asociācija izdevusi aptuveni 50 dažāda veida ar tūrismu saistītus bukletus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!