Foto: DELFI

Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā šā gada jūnijā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, palielinājies par 2,8%, kas ir astotais lielākais kāpums no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums jūnijā gada salīdzinājumā reģistrēts Luksemburgā - par 12,9%, Rumānijā - par 10%, Igaunijā - par 7,8% un Francijā - par 4,9%.

Tikmēr mazumtirdzniecības apjoma samazinājums gada salīdzinājumā reģistrēts Slovēnijā - par 2,6%, Somijā un Maltā - par 1,5%, kā arī Polijā - par 0,5% un Dānijā - par 0,1%.

Lietuvā mazumtirdzniecības apjoms jūnijā gada griezumā palielinājies ar 2,4%.

Visās ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums jūnijā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 2,5%, bet eirozonā reģistrēts kāpums 2,4% apmērā.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apgrozījums eirozonā pieaudzis par 0,4%, bet ES - par 0,3%. Straujākais mazumtirdzniecības apjoma kāpums mēneša salīdzinājumā jūnijā reģistrēts Vācijā - par 1,3%, Austrijā - par 1,1%, Polijā - par 1% un Igaunijā - par 0,9%.

Savukārt lielākais mazumtirdzniecības samazinājums reģistrēts Somijā - par 1,8%, Portugālē - par 1,4%, Maltā - par 1,1% un Spānijā - par 0,8%.

Latvijā mazumtirdzniecība mēneša salīdzinājumā samazinājās par 0,4%, un identisks kritums reģistrēts arī Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!