Foto: LETA

Baltijas Ministru padomes tikšanās laikā šodien Lietuvas un Igaunijas premjeri Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) solījuši savas valsts atbalstu Latvijai prezidentūras laikā, informēja premjerministres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Abu kaimiņvalstu premjeri uzvēruši, ka Latvijas izvirzītās prioritātes prezidentūras periodam ir ļoti svarīgas visai Eiropai. Savukārt Straujuma apliecinājusi, ka Latvija darīs visu, lai prezidentūras laikā noslēgtu visus normatīvos aktus, kas ļautu apstiprināt Investīciju plānu, paverot jaunas ekonomiskās izaugsmes iespējas Eiropas Savienības (ES) valstīm un to iedzīvotājiem.

Tikšanās laikā spriests arī par informācijas tehnoloģiju, enerģētikas un transporta infrastruktūras, kā arī drošības jautājumiem. Visi trīs premjerministri bijuši vienisprātis, ka starp Baltijas valstīm ir izveidojusies ļoti laba sadarbība. Jau tagad praktiskā līmenī tiekot risināti visi svarīgie jautājumi, kas saistīti ar Baltijas valstu enerģētisko neatkarību, pārrobežu digitālajiem risinājumiem.

"Labā ziņa ir tā, ka Baltijas valstu sadarbībā nav slikto ziņu, mēs turpinām aktīvi praktiskā līmenī sadarboties visās prioritārajās sfērās," pēc tikšanās teica Straujuma.

Straujuma abus Baltijas kolēģus ielūdza uz ES Baltijas jūras reģionam forumu, kas notiks 15.-16.jūnijā Jūrmalā. Latvijas premjerministre arī ielūdza Igaunijas kolēģi apmeklēt Eiropas čempionāta basketbolā apakšgrupas spēles, kurās pēc izlozes piedalīsies arī Igaunijas komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!