Foto: LETA
Pašreizējā Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Valda Dombrovska (V/ETP) personība un paveiktais Latvijas premjerministra amatā Eiropas Parlamenta (EP) uzklausīšanā izraisīs virkni jautājumu, aģentūrai LETA sacīja EP deputāts Andrejs Mamikins ("Saskaņa").

Mamikins, komentējot Dombrovska izvirzīšanu EK viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos norādīja, ka tā ir tikai nākamā Eiropas Komisijas (EK) prezidenta [Žana Kloda] Junkera iespējama nominācija, jo galavārds pieder EP.

"Bez apstiprināšanas EP viņš nedabūs neko, kā jebkurš cits amata kandidāts," skaidroja Mamikins.

"Protams, EP sociāldemokrāti uzdos savus jautājumus laikā, kad notiks Dombrovska uzklausīšana mūsu politiskajā grupā vai ar mūsu biedru piedalīšanos attiecīgajā komitejā, tas ir fakts," piebilda deputāts, kā galveno jautājumu minot Dombrovska sievai Ārijai Dombrovskai un viņa bijušās padomnieces vīram Indulim Bukanam piederošo firmu "Land Development". Tāpat viņš norādīja, ka Dombrovskis, būdams Latvijas premjerministrs, nevēlējās "nekādu sociālo dialogu".

"Saistībā ar to, ka viņš ir iespējamais viceprezidents, kurš būs atbildīgs par sociālo dialogu, tas ir viens no jautājumiem, kuru mēs viņam prasīsim. Protams, tiks runāts arī par separātiskajiem, citādi tos nevaru nosaukt, izteikumiem par Katalonijas atdalīšanos no Spānijas. Šo frāzi var attaisnot kā neveiklu komunikāciju, taču tā aizvainoja vairākus EP deputātus, ne tikai no mūsu sociāldemokrātu grupas. Viņš joprojām pats par šo jautājumu nav izteicies. Tas ir nopietni," uzskata Mamikins.

Jau ziņots, ka Junkers trešdien paziņoja par komisāru portfeļu sadalījumu jaunajā komisijā, kurā Dombrovskim ticis viens no viceprezidenta amatiem.

Kā viceprezidents eiro un sociāla dialoga lomā Dombrovskis cieši sadarbosies ar citiem viceprezidentiem. Savā atbildības jomā viņš vadīs un koordinēs darbu ar vairākiem komisāriem - ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas politikas komisāru Pjēru Moskovisī, nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāri Marianni Teisenu, finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības komisāru Džonatanu Hilu, iekšējā tirgus, rūpniecības, uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu nozares komisāri Elžbetu Beņkovsku, reģionālās politikas komisāri Korinu Krecu un tieslietu, patērētāju aizsardzības un dzimumu vienlīdzības komisāri Veru Jourovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!