Foto: AFI

Trešdien, 22.oktobrī, Eiropas Parlaments (EP) balsojumā apstiprinājis jauno Eiropas Komisijas (EK) sastāvu. Latvijas eiroparlamentārietis Andrejs Mamikins (Saskaņa) balsojis "pret" jauno EK komandu Valda Dombrovska (V) dēļ, portālam "Delfi" stāsta Mamikins.

Mamikins jau pirms balsojuma esot zinājis, ka jaunais EK sastāvs tiks apstiprināts, tomēr izvēlējies balsot "pret", lai izrādītu savu personīgo attieksmi. Galvenais arguments, kāpēc balsot "pret", deputātam bijis tas, ka komisāru sastāvā būs ar Dombrovskis.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc balsojis "pret", Mamikins atbild: "Mans galvenais un, godīgi sakot, vienīgais arguments bija augsti godātais Dombrovska kungs. Es neuzskatu, ka viņš ir profesionālis sociālā dialoga jautājumā. Mani kolēģi sociāldemokrātu grupā nobalsoja "par" tikai tāpēc, ka deva sava veida politisko avansu visai komisijai kopumā".

"Viņš ir ģeniālais grāmatvedis, par to nav šaubu. Vienīgais jautājums ir par sociālo dialogu," norādīja Mamikins, piebilzdams, ka varbūt mainīs savu viedokli, bet tikai tad, ja Dombrovskis pierādīs, ka sociālā dialoga jautājumā ir liels meistars.

Jau vēstīts, ka EP balsojumā apstiprinājis jauno Eiropas Komisijas (EK) sastāvu. Par jauno EK komandu balsoja 423 deputāti, 209 bija "pret", bet 67 atturējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!