Foto: LETA

Vakar notikusi Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Valda Dombrovska (V) intervija ar nākamo Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāju Žanu Klodu Junkeru, kuras laikā noteiktas deputāta spējas ieņemt komisāra amatu, apliecināja EK pārstāve Nataša Bertauda.

EP Informācijas biroja Latvijā sacīja, ka Junkers jauno EK sastāvu plāno paziņot nākamās nedēļas sākumā, savukārt no 29.septembra līdz 6.oktobrim varētu notikt komisāru uzklausīšana, kas ļaus deputātiem oktobra sesijā veikt balsojumu par jauno sastāvu, apstiprinot komisāru kolēģiju piecu gadu termiņam.

Komisijas locekļus izraugās, pamatojoties uz viņu vispārējo kompetenci un uzticību Eiropas idejai, un no tādu personu vidus, kuru neatkarība nav apšaubāma.

Jau ziņots, Dombrovska vārds vismaz runu līmenī pēdējā laikā tiek locīts teju ikreiz, kad tiek runāts par kādu brīvu un ietekmīgu amatu Eiropas struktūrās. Tā tas bija arī pirms aizvadītās nedēļas nogales, kad Eiropas līderi vienojās Eiropadomes prezidenta amatam virzīt Polijas premjerministru Donaldu Tusku.

Dombrovskis intervijā Latvijas Radio izteicās, ka viņš bijis tikai viens no iespējamiem kandidātiem uz Eiropadomes vadītāja amatu, tāpēc nav liels pārsteigums, ka nav ieguvis šo amatu.

Paredzēts, ka Dombrovskis varētu ieņemt komisāra amatu, kas saistīts ar ekonomikas un finanšu jomām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!