Foto: DELFI

Tieslietu ministri no Eiropas Savienības dalībvalstīm vienojušies par daļu no Vispārīgā datu aizsardzības regulas projekta, portālu “Delfi” informē Latvijas Pastāvīgā pārstāvniecība Eiropas Savienībā (ES).

Piektdien, 10. oktobrī, Luksemburgā Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks, kas vada Latvijas delegāciju ES Iekšlietu un tieslietu padomes sanāksmē, diskutēja par tieslietu politikas jautājumiem.

Ministri vienojās par kompromisu Vispārīgajā datu aizsardzības regulas projekta jautājumos, kas saistīti ar datu kontroli un apstrādi.

"Prezidentūra ir veltījusi pietiekošas pūles, lai tiktu rasts labs kompromiss ar virkni nosacījumu un izņēmumiem," norāda parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks Padomes sēdē.

Sanāksmes ietvaros notika arī politiska diskusija par "tiesībām tikt aizmirstam", balstoties uz neseno Eiropas Savienības tiesas spriedumu.

Tiesa noteica, ka iedzīvotājiem ir tiesības pieprasīt datu dzēšanu un iebilst pret privāto datu apstrādes interneta meklētāju programmās.

"Regulas ietvaros būtu lietderīgi paredzēt skaidrību, kā nodrošināt personas un sabiedrības interešu līdzsvaru", uzsvēra Iesalnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!