Foto: LETA

Aptuveni 1,8 miljonu eiro Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējuma līdzekļu tiks ieguldīti ceļu projektēšanas pētījumos par Rīgas pilsētas daļu un ostas savienošanu ar Latvijas galveno autoceļu tīklu, portāls "Delfi" uzzināja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļā.

Jaunais savienojums atvieglos kravu transportēšanu uz Rīgas brīvostu, samazinot satiksmes intensitāti vecpilsētā.

Projekta laikā tiks veikti padziļināti izstrādes pētījumi par projekta pēdējiem diviem (3. un 4.) segmentiem jeb aptuveni pusi no Ziemeļu koridora, kas ir 30 kilometru garš iekšpilsētas ceļš, kurš ir projektēts, lai atslogotu Latvijas galvaspilsētas vēsturisko centru no kravu pārvadājumiem. Koridora pēdējais posms savienos Rīgas brīvostu un pilsētas daļas ar pārējo galveno autoceļu tīklu.

Saskaņā ar pētījumiem, jaunais ceļa savienojums palīdzēs uzlabot transporta efektivitāti Lielrīgas reģionā, kā arī integrēs pilsētu un brīvostu Eiropas ceļu tīklā, samazinās sastrēgumus un gaisa piesārņojumu pilsētas vēsturiskajā centrā un dos ieguldījumu Rīgas ekonomikas un konkurētspējas attīstībā.

Projekts tika izraudzīts ES finansējumam ar ārējo ekspertu palīdzību saskaņā ar TEN-T programmas 2013.gada uzaicinājumu, prioritāti "Ceļu transports". Tā īstenošanu uzraudzīs Eiropas Komisijas Inovācijas un tīklu izpildaģentūra.

Projektu plānots pabeigt līdz 2015. gada 31. decembrim.

TEN-T programmu izveidoja Eiropas Komisija, lai atbalstītu transporta infrastruktūras būvniecību un modernizāciju visā Eiropas Savienībā.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!