Foto: Reuters/Scanpix

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") otrdien valdības sēdes laikā veltīja atzinīgus vārdus visiem ministriem par līdz šim paveikto Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā.

"Visiem ministriem es izsaku lielu pateicību, jo katrs ministrs savā vietā ir izdarījis visus darbus," sacīja Straujuma.

Valdības vadītāja teica, ka viņai ir privilēģija saņemt komplimentus visu ministru vārdā gan no Eiropas Padomes prezidenta, gan Eiropas Komisijas prezidenta, kad Eiropas Parlamenta prezidenta.

"No visiem trim es esmu saņēmusi jau tagad komplimentus. Arī no Augstās pārstāves [Federikas] Mogerini kundzes. Viņa teica, ka es varu būt priecīga, ka man ir tādi ministri kā Rinkēviča kungs un Vējoņa kungs," smaidot pauda Straujuma.

Straujuma pievērsās katram valdības loceklim, tomēr īpaši izcēla tieši ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču ("Vienotība").

Valdība otrdien apstiprināja vidusposma ziņojumu par prezidentūras darba programmas īstenošanas gaitu, ko sagatavojusi Ārlietu ministrija.

Jau ziņots, ka pirmdien preses konferencē, kas bija veltīta atskatam uz prezidentūras pirmajos trijos mēnešos paveikto, Rinkēvičs informēja, ka Rīgu prezidentūras laikā apmeklējuši aptuveni astoņi tūkstoši dažādu jomu pārstāvju. Ārlietu ministrs pauda gandarījumu par prezidentūras norisi. Tāpat viņš norādīja, ka par to nav dzirdējis nevienu sūdzību.

Rinkēvičs arī slavēja valdības ministru darbu, kuri prezidentūras laikā vada attiecīgo jomu ES līmeņa padomes, kā arī prezidentūras darbībā iesaistīto ierēdņu un Latvijas pārstāvniecības Briselē profesionalitāti.

Atbildot uz jautājumu, vai prezidentūras norise nav pārāk koncentrēta Rīgā, Rinkēvičs norādīja, ka tāds risinājums ir daudz praktiskāks loģistikas un infrastruktūras pieejamības dēļ, piemēram, viesnīcu un konferenču telpu nodrošinājuma dēļ. Ārlietu ministrs norādīja, ka prezidentūras laikā Briselē jau notikuši 500 pasākumu.

Latvijas prezidentūra ilgst no 1.janvāra līdz 30.jūnijam un ir koncentrējusi darbību trijos prioritāros virzienos – konkurētspējīga, digitāla un iesaistīta Eiropa, īpašu uzmanību pievēršot arī drošības jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!