Foto: AFP/Scanpix
Latvijas parlamentārieši trešdien, 4.februārī, Briselē organizēs konferenci, kas veltīta Eiropas ekonomiskās pārvaldības un monetārās savienības aktualitātēm un izaicinājumiem.

Parlamentārajā konferencē par stabilitāti, koordināciju un pārvaldību ekonomiskajā un monetārajā savienībā piedalīsies Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu un Eiropas Parlamenta (EP) deputāti, kā arī ES augstākās amatpersonas.

Plānots, ka konferenci atklās un tās pirmo sesiju vadīs EP priekšsēdētājs Martins Šulcs un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Šajā sesijā ES politiķi spriedīs, kā rīkoties turpmāk, lai stimulētu publiskos un privātos ieguldījumus Eiropas izaugsmē un darbavietu radīšanā.

Konferences otru sesiju iecerēts veltīt fiskālās konsolidācijas un strukturālo reformu īstenošanas praksei. To vadīs EP Ekonomikas un monetārās komitejas priekšsēdētājs Roberto Gvaltjēri un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis. Klātesošos uzrunās arī finanšu ministrs Jānis Reirs.

Savukārt noslēdzošā darba sesija būs veltīta ekonomiskās un monetārās savienības sociālās dimensijas stiprināšanai. To kopīgi moderēs EP Nodarbinātības un sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja vietniece Marita Ulvskoga un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. Šajā diskusijas sadaļā parlamentāriešus uzrunās arī Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis.

Parlamentārā konference ir viens no EP nedēļas pasākumiem, kas šonedēļ plānoti Briselē. Vienlaikus tas ir viens no sešiem Saeimas rīkotajiem pasākumiem Latvijas prezidentūras ES Padomē ietvaros.
Latvijas prezidentūra ES Padomē ilgs līdz 2015.gada vidum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!