Foto: AP/Scanpix

Vācija grasās atbalstīt plašākas ekonomikas sankcijas pret Krieviju, ja negatīvo efektu vienlīdzīgās daļās uzņemsies visa Eiropas Savienība (ES), paziņojis Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers.

Radio intervijā Šteinmeiers atzina, ka ES ir radījusi nosacījumus, lai palielinātu spiedienu uz Krieviju, ieviešot sankcijas finanšu, aizsardzības un enerģijas nozarēs, vēsta "The Financial Times".

Tomēr ministrs arī uzsvēra, ka jāpanāk līdzsvars: "Ja ir negatīvas sekas, tas tās jācieš visai Eiropas Savienībai kopumā."

Kopš Krievijas īstenotās Ukrainas Krimas pussalas aneksijas, Vācija ir bijusi viena no tām ES valstīm, kas visvairāk vilcinājusies ieņemt stingu pozīciju sankciju jautājumā. Tas savukārt raisījis apvainojumus, ka Vācija savstarpējo tirdzniecību ar Krieviju uzskata par svarīgāku par tās ģeopolitiskajām interesēm.

Tiesa gan, Vācijas kanclere Angela Merkele pēdējās nedēļās mainījusi līdzšinējo sarunu toni ar Krieviju.

Jau vēstīts, ka ES papildinājusi to personu sarakstu, pret ko vērstas sankcijas. Tāpat līdz otrdienai paredzēts sagatavot nepieciešamās tiesiskās normas jaunu sankciju ieviešanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!