Foto: AFP/Scanpix

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico nosaucis Eiropas Savienības sankcijas pret Krieviju par "bezjēdzīgām un neefektīvām" un draud izmantot veto tiesības jaunām sankcijām, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Pēc Eiropas Savienības (ES) līderu samita Briselē Fico žurnālistiem agrā svētdienas, 31.augusta, rītā sacīja: "Kamēr mēs nezinām jau ieviesto sankciju ietekmi, nav jēgas ieviest jaunas."

Jau iepriekš Slovākija iebildusi pret ekonomiskām sankcijām pret Krieviju. Fico uzsver, ka viņš cīnīsies pret sankcijām, kas kaitēs viņa valsts ekonomiskajai izaugsmei.

"Ja būs priekšlikumi, es paturu tiesības bloķēt sankcijas, kas kaitēs Slovākijas nacionālajām interesēm," paziņoja politiķis.

Kā vēstīts, naktī no sestdienas uz svētdienu ES Padomes tikšanās laikā panākta vienošanās pastiprināt sankcijas pret Krieviju. Samita laikā līderi gan nevienojās par konkrētām sankcijām, bet precīzu priekšlikumu uzdeva nedēļas laikā izveidot Eiropas Komisijai (EK).

Kā pēc līderu tikšanās norādīja Vācijas kanclere Angele Merkele, EK izstrādātās sankcijas tiks noteiktas, ja Krievija turpinās atbalstīt Ukrainas destabilizāciju valsts austrumos. Krievijai esot nedēļa laiks, lai no sankcijām izvairītos, šādu ultimātu medijiem atklāja Merkele.

Kā vēsta neoficiāli avoti, sēdes laikā pret sankciju pastiprināšanu nostājušās Slovākija, Čehija, Ungārija un Kipra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!