Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") ceturtdien Vācijā neformālās tikšanās laikā informējusi Eiropas Komisijas prezidentu Žanu Klodu Junkeru par Latvijas lēmumu neatbalstīt bēgļu kvotu ieviešanu Eiropas Savienībā (ES).

Straujuma ceturtdien Āhenā, Vācijā, piedalījās 57.Kārļa Lielā balvas pasniegšanas ceremonijā, kurā balvu par izciliem panākumiem Eiropas labā un sadarbības veicināšanu starp valstīm saņēma Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Martins Šulcs, aģentūru BNS informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Godināt EP priekšsēdētāju ceremonijā bija ieradušies Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks, Junkers, bijušais Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans van Rompejs, Francijas prezidents Fransuā Olands, Spānijas karalis Felipe VI un Spānijas karaliene Letīcija, Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, Somijas prezidents Sauli Nīniste, Austrijas kanclers Verners Faimans, Vācijas prezidents Joahims Gauks, Vācijas vicekanclers Zigmars Gabriels, Jordānijas karalis Abdulla II bin al-Huseins, Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms, Eiropas Investīciju bankas prezidents Verners Hoijers un citi.

Novērtējot Šulca ieguldījumu vienotas Eiropas labā, Straujuma sirsnīgi apsveikusi Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju. "Esmu gandarīta, ka Latvija kā prezidējošā valsts ES Padomē piedalās ekonomiski spēcīgas, drošas un vienotas Eiropas stiprināšanā," viņa sacīja.

Pasākuma laikā Straujumai bijusi arī neformāla saruna ar Junkeru, kurā viņa informējusi, ka valdību veidojošā koalīcija ir nolēmusi par brīvprātības principu bēgļu uzņemšanā ES valstīs.

Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā norādīja, ka svinīgais pasākums, kurā bija vairāk nekā 850 lūgto viesu un kuram sekot līdzi varēja visa pilsēta, bija lieliska iespēja neformāli tikties ar ES, EK vadību, valstu un valdību vadītājiem un akcentēt svarīgus Eiropas darba kārtības jautājumus. Ceremonijā par vienotas Eiropas jautājumiem runāja Vācijas prezidents, Francijas prezidents, Jordānijas karalis, Āhenas mērs un EP priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!