Foto: Reuters/Scanpix

Atklājot Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā (ES), Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) piektdienas vakarā Briselē vilka paralēles starp Latvijas prezidentūru un mūziku.

Atklāšanas pasākumā aicinot baudīt skaistu mūziku vakara koncertā, viņa uzsvēra, ka tā vēstīs par Latvijas pirmo prezidentūru.

"Vai tiešām iespējams šovakar muzikāli uzzīmēt Latvijas prezidentūru un tās trīs galvenās prioritātes?" uzrunā teica Straujuma. Lai īstenotu Latvijas prioritātes prezidentūrā, būs nepieciešama liela drosme un ambīcijas un visiem būs jāstrādā roku rokā ES iedzīvotāju labā. "Arī Beļģijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim šovakar šīs prioritātes tulkojot, būs jārāda liels profesionālisms un virtuozitāte," turpināja premjerministre.

Jo īpaši viņa izcēla divus māksliniekus - pasaules slaveno latviešu operdziedātāju Elīnu Garanču, kas koncertam izvēlējusies daudzveidīgu Eiropas mūzikas programmu, un diriģentu Karelu Marku Šišonu, kurš, savulaik strādājot Latvijā, atstājis izcilas radošās zīmes Latvijas mūzikas dzīvē.

Uzrunas noslēgumā valdības vadītāja pauda lepnumu par Latviju un tās talantīgajiem cilvēkiem.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Briselē, BOZAR mākslas centrā, notiek koncerts, kas veltīts Latvijas prezidentūras ES atklāšanai. Koncerta centrālā zvaigzne būs operdziedātāja Elīna Garanča, kura prezidentūras atklāšanas koncertam izvēlējusies Eiropas mūziku - sākot no Hektora Berlioza un Pētera Čaikovska līdz mūsdienu Latvijas komponistu Andra Dzenīša un Ērika Ešenvalda skaņdarbiem.

Elīna Garanča muzicēs kopā ar Beļģijas Nacionālo simfonisko orķestri, savukārt pie diriģenta pults stāsies Karels Marks Šišons, kurš no 2008.līdz 2012.gadam bija Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!