Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas konflikta saspīlējums licis Polijai krietni optimistiskāk lūkoties eirozonas virzienā, vēsta „Euobserver”.

2013.gada otrajā pusē, neilgi pirms Kijevas Maidena notikumiem, Polijas finanšu ministrs Mateušs Ščureks izteicās, ka eiro ieviešanas radītās priekšrocības ir fikcija un tāpēc Polija nesteigsies ar vienotās Eiropas valūtas ieviešanu. Ukrainas konflikta notikumi Polijas attieksmi pret eiro ir mainījusi.

Jūlijā sākumā Valsts prezidents, finanšu ministrs un centrālās bankas vadītājs vienoti atbalstījuši iniciatīvu no 2015.gada nopietni uzsākt eiro ieviešanas plānošanas procesu. „Euobserver” norāda, ka Polijai pasteigties likusi Krievijas agresija Ukrainā, ņemot vērā, ka pievienošanās eirozonai, tādējādi padziļinot integrāciju Eiropas Savienībā (ES), potenciāli sniegtu lielākās valsts drošības garantijas.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!