Foto: DELFI

Valdība otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lūgumu atļaut uzņemties tai papildu valsts budžeta saistības projektu īstenošanai.

Papildu budžeta saistību uzņemšanās nepieciešama, lai īstenotu projektus dabas aizsardzības un reģionālās attīstības politikas jomā.

Valsts budžeta līdzfinansējums 4100 eiro apmērā nepieciešams Latvijas Dabas muzeja projektam "Latvijas Dabas muzeja administratīvā personāla pieredzes apmaiņas vizītes dabas zinātņu muzejos Islandē un Dānijā". Kopējais šī projekta budžets ir 9100 eiro un to īstenos no šā gada augusta līdz nākamā gada augustam.

Projekta mērķis ir muzeja darbības kvalitātes un efektivitātes uzlabošana, iesaistoties labās prakses pārņemšanā un pieredzes apmaiņā ar muzeju profesionāļiem Islandē un Dānijā. Īstenojot projektu, Latvijas Dabas muzeja administratīvais personāls iegūs jaunas zināšanas un pieredzi, kā arī idejas inovatīvām un praksē pārbaudītām muzeja vadības un ikdienas darbības nodrošināšanas metodēm, norāda VARAM.

Bet 2250 eiro līdzfinansējums no valsts budžeta un 600 eiro priekšfinansējums vajadzīgs Kurzemes plānošanas reģiona projektam "Pieredzes apmaiņas vizītes Somijā un Zviedrijā kopēju reģionālo projektu sagatavošanai 2014-2020 plānošanas perioda ietvaros". Šī projekta kopējais budžets ir 6250 eiro, un to īsteno jau no šā gada 14.jūlija, bet noslēgsies tas šā gada 14.novembrī.

Projekta mērķis ir sekmēt starpreģionālo sadarbību starp Kurzemes plānošanas reģionu, Kimenlākso reģionu Somijā un Zviedrijas vides izpētes institūtu (Swedish Environmental Research Institute). Sadarbība notiks uzņēmējdarbības atbalsta, vides aizsardzības un izglītības jomās, izveidojot partnerību kopēju projektu izstrādei Centrālbaltijas programmā 2014-2020 un Baltijas jūras reģiona programmā, kā arī saistībā ar citām Eiropas Savienības fondu programmām 2014-2020 plānošanas periodā.

Finansējuma avots būs valsts budžeta programma "Nesadalītais finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai".

Valdība šodien VARAM arī uzdeva nodrošināt, ka 2015.gadā valsts pamatbudžetā tiek ieskaitīti no Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas "Valsts administrācija" atmaksātie līdzekļi par pasākumu īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!