Foto: Publicitātes foto

6. februārī Parīzē notika pianista Vestarda Šimkus solokoncerts, kas ievadīja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē kultūras programmu Francijā.

Koncerta iesākumā Latvijas vēstniece Francijā Sanita Pavļuta-Deslandes teica uzrunu, iepazīstinot koncerta viesus ar Vestarda Šimkus panākumiem pasaulē, nesen kā Francijā izdoto jauno albumu, kā arī minot lielākos no kultūras programmā paredzētajiem pasākumiem Latvijas prezidentūras laikā. Vestarda Šimkus solokoncertam turpmākajos mēnešos sekos vairāki koncerti un mākslas izstādes - Latvijas Mākslas akadēmijas izstāde "Brokastis Eiropā" un akordeonistes Ksenijas Sidorovas koncerts Strasbūrā, Ginta Gabrāna mākslas darbu izstāde Parīzē, Verdi Rekviēms Parīzes teātrī "Théâtre des Champs-Élysées", piedaloties Maijai Kovaļevskai, Egilam Siliņam, diriģentam Andrim Pogam, Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim un Valsts Akadēmiskajam korim "Latvija".

Koncertu apmeklēja Francijas valsts, parlamenta, pašvaldību un citu institūciju pārstāvji, ārvalstu vestnieki un diplomāti, starptautisko organizāciju UNESCO un OECD delegācijas, kā arī Francijā dzīvojošie latvieši un Latviešu apvienības Francijā biedri.

Vestarda Šimkus izpildījums patiesi aizkustināja klausītājus, kuri pilnībā piepildīja koncertzāli "Salle Cortot", klausoties Johana Sebastiana Baha deviņas korāļprelūdijas Feručo Buzoni transkripcijā klavierēm, kā arī paša pianista komponēto skaņdarbu "Sapņu ainas. Deviņas etīdes klavierēm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!