"Providus" pārstāve Anda Rožukalne uzskata, ka vēlētāji nobalsoja par mazāko ļaunumu. Viņasprāt, ZZS ieguva balsis, pateicoties Ventspils mēram Aivaram Lembergam, jo daudziem cilvēkiem viņš patīk, portālam "Delfi" sacīja Rožukalne.
Savukārt "Jaunais Laiks" ieguva balsis ar to, ka izvirzīja par prezidentes amata kandidāti Sandru Kalnieti. Tāpat cilvēki ir balsojuši par partiju līderiem – par Aigaru Kalvīti Tautas partijā un par Aināru Šleseru Latvijas Pirmajā partijā.

Rožuklane ir pārliecināta, ka vēlētāji neskatījās uz partijas darbiem vai piedāvājumiem, bet gan uz personībām, kuras gozējas reklāmās.

Savukārt sabiedrības par atklātību "Delna" pārstāvji Roberts Putnis un Inese Voika uzskata, ka vēlētāji ir bijuši gudri un pirms balsošanas izsvēruši partiju kandidātu padarītos darbus.

"Delnas" pārstāvji arī uzskata, ka liela nozīme, izdarot izvēli, bija ticībai kādai konkrētai partijai. Putnis uzskata, ka ir jāuztraucas par tiem, kuri nepiedalījās vēlēšanās. Viņš pieļāva, ka nākotnē nevēlētāju skaits var sasniegt pat 50%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!