Anetei Jēkabsonei-Žogotai otrajā puslaikā gūstot 24 punktus, Latvijas sieviešu basketbola izlase otrdien Itālijas pilsētā Vasto Eiropas čempionāta finālturnīra otrajā spēlē ar rezultātu 77:73 izrāva uzvaru pār Izraēlas valstsvienību.
Kopumā mačā Jēkabsone-Žogota guva 28 punktus un kļuva par rezultatīvāko spēlētāju mačā. Latvijas izlases līdere mačā realizēja piecus no 11 trīspunktu metieniem.

Pēc šīs uzvaras Latvijas basketbolistes jau ir nodrošinājušas sev iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīra otrajā posmā.

Pirmais Latvijas izlases uzbrukums Anetes Jēkabsones-Žogotas izpildījumā bija neprecīzs, savukārt Izraēlas valstsvienība atbildēja ar diviem precīziem Dženiferas Pleiščeras soda metieniem. Nākamos desmit punktus guva Latvijas izlase, bet pēc diviem precīziem Izraēlas izlases trīspunktu metieniem rezultāts tika samazināts līdz 8:10. Savukārt pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 17:12 Latvijas izlases labā.

Otro ceturtdaļu Latvijas izlase aizvadīja ļoti neveiksmīgi. Pirmajās sešās minūtēs Izraēlas izlase veica izrāvienu 15:3, panākot 27:20. Pēc Brumermanes un Dreimanes precīziem metieniem rezultāta pārsvars tika samazināts līdz diviem punktiem, tomēr pēc Ajeletas Koenas un Jekaterinas Abramzonas precīziem tālmetieniem Izraēlas izlase pirmo reizi mačā sasniedza desmit punktu pārsvaru - 37:27. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 39:30 Izraēlas izlases labā, bet pašu otro ceturtdaļu tā uzvarēja ar 27:13.

Pirmajās četrās trešās ceturtdaļas minūtēs piecus punktus guva Jēkabsone-Žogota, četrus Jansone, divus Tamane un rezultāts tika izlīdzināts 41:41. Tomēr izvirzīties vadībā Latvijas izlase nespēja, līdz pat ceturtdaļas beigām Izraēlas basketbolistes saglabāja nelielu pārsvaru un pēc Laines Selvinas precīza metiena ceturtdaļas pēdējā sekundē rezultāts kļuva 57:53. Latvijas izlasē ļoti veiksmīgi nospēlēja Anete Jēkabsone-Žogota, kura ceturtdaļā guva 14 punktus.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā latvietes pretiniecēm sākotnēji nespēja pietuvoties, tomēr puslaika vidū pēc Kubliņas, Baško un Jēkabsones-Žogotas precīziem metieniem guva septiņus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 64:62. Nākamos sešus punktus guva Izraēlas izlase, bet uz to ar diviem precīziem trīspunktu metieniem momentā atbildēja Anete Jēkabsone-Žogota, atkal panākot divu punktu pārsvaru - 70:68. Pēc Lironas Koenas precīza tālmetiena 21 sekundi līdz pamatlaika beigām rezultāta starpība tika samazināta līdz 73:74, nākamajā uzbrukumā Baško realizēja tikai vienu soda metienu, tomēr latvietes Izraēlas izlasei trīspunktu metienu neļāva izmest, pārtverot bumbu un izcīnot uzvaru mačā ar 77:73.

Jau ziņots, ka apakšgrupas pirmajā mačā Latvija ar 73:62 pieveica Turciju, bet Izraēla ar rezultātu 43:75 atzina Čehijas pārākumu.

Apakšgrupas pēdējā mačā trešdien latvietes mērosies spēkiem ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Čehiju. Turnīra nākamajā kārtā iekļūs grupas trīs spēcīgākās komandas, bet ceturtajai vietai čempionāts būs noslēdzies.

Ja Latvijas izlase iekļūs nākamajā kārtā, tad tā spēlēs E apakšgrupā, kur tiksies ar B apakšgrupas trīs spēcīgākajām izlasēm. B apakšgrupā spēlē Beļģija, Rumānija, Vācija un Lietuva. E apakšgrupas četras spēcīgākās izlases iekļūs Eiropas čempionāta astotdaļfinālā.

Vēl turnīrā C apakšgrupā spēlēs Itālija, Francija, Grieķija un Krievija, savukārt D apakšgrupā - Baltkrievija, Spānija, Serbija un Horvātija.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīrā: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris: Ainars Zvirgzdiņš. Treneri: Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

$t1='latvija';$t2='izraela'; include("$includes_dir/projects/ebwom2007/delfistar/bestplayer5.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!