Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine Anete Jēkabsone-Žogota pēc iekļūšanas Eiropas čempionāta pusfinālā intervijā atzina, ka šādas izjūtas piedzīvo pirmo reizi dzīvē.
Jau ziņots, ka turnīra ceturtdaļfinālā ceturtdien latvietes ar rezultātu 66:62 pieveica Franciju, iekļūstot starp četrām spēcīgākajām Eiropas vienībām.

"Esmu jau nomierinājusies, bet pēc spēles viss no laimes drebēja," stundu pēc mača noslēguma atzina Jēkabsone-Žogota. "Mums kas šāds gadās pirmo reizi un nemaz nevaru izstāstīt kā jūtos."

Runājot par spēli Latvijas izlases kapteine īpaši uzsvēra Latvijas izlases veiksmīgo aizsardzību.

"Ļoti labi nospēlējām aizsardzībā, īpaši zonas aizsardzībā. Francūzietēm nepatīk šādi spēlēt, ko treneris bija izpētījis un mums atlika tikai to realizēt," teica Jēkabsone-Žogota, kura atzina, ka pēc pirmajā ceturtdaļā gūtās ceļa traumas atlikušo mača daļu nevarēja aizvadīt ar pilnu spēku.

Eiropas čempionāta pusfinālā Latvijas izlases basketbolistes sestdien tiksies ar Krievijas un Lietuvas dueļa uzvarētājām. Šajā pārī favorītes būs krievietes ko uzsvēra arī Latvijas izlases kapteine, tomēr piebilda, ka spēlē var notikt viss.

"Pret čehietēm Lietuva nospēlēja ļoti labi. Spēlē pret mums gan ne tik, tomēr neko nevar zināt. Krievietes gan jau noteikti domā, ka spēlēs pret mums, bet redzēsim," teica Jēkabsone-Žogota.

"Labi, ka rīt atpūta, tas nāks par labu gan man pašai, lai varētu atpūsties un sadakterēties, gan arī pārējām meitenēm, lai varētu savākties un atkal nospēlēt kā komanda," piebilda Latvijas izlases kapteine, uzsverot, ka pretiniecēm pusfinālā šī laika būs mazāk jo Krievijas un Lietuvas mačs notiks tikai rīt.

Šis ir lielākais sasniegums atjaunotās Latvijas basketbola vēsturē, kas nodrošina ceļazīmi uz olimpisko spēļu papildus kvalifikācijas turnīru. 2008.gada Pekinas Olimpiādei automātiski kvalificēsies turnīra uzvarētāja, bet vēl četras vienības nākamajā gadā piedalīsies papildus kvalifikācijas turnīrā.

Atjaunotās Latvijas laikā divas reizes Eiropas čempionāta pusfinālā spējušas iekļūt arī Latvijas jaunatnes izlases. 2005.gadā izcīnīja Latvijas U-20 sieviešu izlase pašreizējā izlases trenera Aināra Čukstes vadībā izcīnīja ceturto vietu, bet šogad Latvijas U-18 puišu izlase Vara Krūmiņa vadībā izcīnīja trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!