Foto: Publicitātes foto
Tirdzniecības parkā "Alfa" 5. oktobrī pulksten 17.00 ar īpašu foto izstādi atklās pasākumu ciklu "Tā daļa manas Rīgas", kas Rīgas interešu izglītības centros norisināsies no 6. līdz 28. oktobrim. Projekts iekļauts Latvijas valsts simtgades Rīgas pasākumu programmā.

Izstādes tapšanā piedalījās visas interešu izglītības iestādes sadarbībā ar fotogrāfu Jāni Romanovski.

"Fotogrāfijās centāmies parādīt, kas mēs, interešu izglītības iestādes, esam un mazu daļu no tā, ko ikdienā darām. Katra iestāde atspoguļota vienā fotogrāfijā savā piemājas vidē. Mēs pārliecinoši ticam, ka Latvija ir, sākās un turpināsies ar mums pašiem, ar mūsu darbiem mājās, skolā, darbā, interešu izglītībā, tāpēc pavisam ikdienišķo ceļu uz mājām, skatu uz Rīgas panorāmu, mežu vai pašu apgleznotajām mājas sienām ietērpām ar interešu izglītības audzēkņu un skolotāju smaidiem un degsmi, lai parādītu, ka te mēs esam – Latvijas simtgadē", par izstādes ideju stāsta projekta koordinatore, Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra pasākumu koordinatore Santa Vancāne.

Atklāšanas dienā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs bērnu un jauniešu centra Rīgas Skolēnu pils meiteņu kamerkora "Tonika" un bērnu un jauniešu centra "Bolderāja" Balss attīstības studijas "Kantilēna" audzēkņi, kā arī grupas "Astro`n`out" soliste Māra Upmane-Holšteine, kas pati reiz aktīvi iesaistījusies un līdzdarbojusies interešu izglītības pulciņos Rīgā. Iesaistīties aktivitātēs aicinās atraktīvie bērnu un jauniešu centra Rīgas Skolēnu pils teātris "Zīļuks".

Projektu organizē Rīgas Interešu izglītības metodiskais centrs sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un Rīgas interešu izglītības iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!