Tautas partija (TP) Daugavpils priekšvēlēšanu programmā sola panākt, ka “Daugavpils attīstībā un svarīgāko lēmumu pieņemšanā ar vienādām tiesībām piedalās visi Daugavpils pastāvīgie iedzīvotāji, neatkarīgi no dzimuma, tautības, vecuma un pilsoniskā statusa”. TP uzskata Daugavpili par specifisku pilsētu, kur daļa “krievu ir lielāki patrioti par Rīgā esošajiem latviešiem”, taču nevēloties paplašināt nepilsoņu tiesības, bet gan iesaistīt viņus pilsētai svarīgu lēmumu pieņemšanā.

Ar TP līderi Daugavpils sarakstā – mūziķi Artūru Duboku portālam “Delfi” vairāku dienu laikā nav izdevies sazināties, lai noskaidrotu, ko tieši TP politiķi domājuši ar “vienādām tiesībām” lēmumu pieņemšanā.

Savukārt TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis, lai arī pats personīgi nebija iepazinies ar TP priekšvēlēšanu programmu Daugavpili, portālam “Delfi” skaidroja, ka šī ir specifiska pilsēta, kur lielākā daļa iedzīvotāju un arī mediju lieto krievu valodu. Līdz ar to, pēc Kučinska domām, arī šiem cilvēkiem jābūt līdzvērtīgām tiesībām piedalīties lēmumu pieņemšanā pilsētā.

TP priekšvēlēšanu programmā Daugavpilī solīts ne vien atbalsts nepilsoņiem, bet arī “plašs atbalsts nevalstiskajām un mazākumtautību organizācijām (nacionālās kultūras, jaunatnes, sporta, pensionāru, uzņēmēju) –finansējuma piešķiršana atkarībā no biedru skaita un ieguldījuma Daugavpils pilsētas attīstībā.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!