Pēc "Ziņās" izskanējušajām bažām par SIA "Jelgavas krematorija" īpašnieku iespējamo vēlmi ar dalību Jelgavā valdošajā partijā - Latvijas Zemnieku savienībā (LZS) tikt pie zemes gabala izdevīgā vietā piepilsētā pašvaldība norāda - ja krematorija netiks celta, domei būs jālemj par zemes nomas līguma pārtraukšanu.

Jau vēstīts, ka drīz būs pagājis pusotrs gads, kopš pašvaldība iznomāja piecus hektārus zemes SIA «Jelgavas krematorija». Nekādi darbi šajā vietā arvien nav sākti, taču atklājies - īpašums uz 20 gadiem iznomāts Gunitai Maziņai, kura ir Centriskās partijas "Latvijas Zemnieku savienība" biedre un kandidē pašvaldību vēlēšanās. Apbedīšanas jomas eksperti jau iepriekš ideju vērtēja skeptiski, tādu biznesu saucot par nerentablu. Savukārt iepriekš Jelgavā novērota situācija, kad pašvaldība savus īpašumus ilgtermiņā iznomā pilsētā ietekmīgiem uzņēmējiem, bet pēc pāris gadiem nolemj tos nodot privatizācijai. Tā kā pirmpirkuma tiesības ir teritorijas nomniekam, zemesgabali un ēkas diezgan ērtā veidā nokļūst uzņēmēja īpašumā.

Jelgavas pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta atgādina, ka pašvaldība zemes nomas līgumu ar SIA "Jelgavas krematorija" noslēgusi uz 20 gadiem. Zemes nomniekam atbilstoši līguma nosacījumiem 24 mēnešu laikā no līguma parakstīšanas brīža jāsāk objekta būvniecība, bet 36 mēnešu laikā jānodod objekts ekspluatācijā un jāveic zemesgabala labiekārtošanas darbi.

"Ja līguma nosacījumi netiek izpildīti, Jelgavas dome lemj par zemes nomas līguma pārtraukšanu vai pagarina objekta būvniecības termiņu," skaidro Klismeta, piebilstot, ka objekta būvniecība jāsāk līdz 2010.gada 16.maijam.

Centriskās partijas "Latvijas Zemnieku savienība" Jelgavas nodaļas valdes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne "Ziņām" atklāj, ka Maziņa partijas biedre ir kopš 2007.gada. Savukārt partijas Jelgavas nodaļas valdes priekšsēdētājs Vilis Ļevčenoks par partijas biedrenes rīcību un to, kā viņa tikusi pie zemes, ir atklāts...

Vairāk lasiet piektdienas, 8.maija, "Zemgales Ziņās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!