Koalīcijas partiju pārstāvji pirmdien, 4. augustā noraidījuši premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) izteikto ierosinājumu, vai viņam, vērtējot referenduma rezultātus, būtu jāatkāpjas no amata, apstiprināja vairāki koalīcijas partiju pārstāvji.
Godmanis, sākoties koalīcijas kopsēdei, jautājis, vai viņam vajadzētu atkāpties no amata, bet, saņemot kolēģu atbalstu, norādījis, ka viņa noteikumi arī ir tādi, lai tagad neviens nenāk pie viņa un nelūdz paplašināt koalīciju ar opozīcijā esošo partiju "Jaunais laiks" vai ar ''Saskaņas centru", pretējā gadījumā viņš atkāpšoties, šodien koalīcijā runāto atstāstīja kāds valdības partiju pārstāvis.

Tautas partijas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis apstiprināja, ka Godmanis interesējies, vai viņam vajadzētu tagad atkāpties no amata. "Tas būtu pārsteidzoši, ka viņam tagad vajadzētu atkāpties," sacīja Kučinskis.

Arī apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcijas vadītājs Māris Grīnblats sacīja, ka diezin vai konkrētajā situācijā Godmanim būtu jāatkāpjas.

Grīnblats arī norādīja, ka tālāk ar Satversmes grozīšanu vajadzētu nodarboties Saeimas deputātiem, ņemot vērā to, ka "samērā liels cilvēku skaits atbalsta grozījumu pieņemšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!