Foto: AFP/Scanpix
Iespējams, ka nākotnē valsts uzņēmumus varētu kotēt biržā, un šādu iespēju jau drīzumā apsvērs īpaši izveidota darba grupa, vienojies premjers Valdis Dombrovskis (JL) un ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Ministra pārstāvis Sandris Sabajevs portālam "Delfi" norādīja, ka darba grupas uzdevums būs vētīt, kuri uzņēmumi varētu nonākt biržā. Tiesa, ir daži uzņēmumi, kurus likums liedz privatizēt, piemēram, "Latvijas Valsts meži" un "Latvenergo".

Sabajevs skaidroja, ka valsts uzņēmumu kotēšana biržā būtu veids, kādā valsts ekonomiski grūtā laikā varētu iegūt papildus līdzekļus, ko pati nevar ieguldīt. Viņš apliecināja, ka jau iepriekš bijusi potenciālo investoru interese par valsts uzņēmumu kotēšanu.

Kampara pārstāvis akcentēja,ka Kampara un Dombrovska vienošanās nav saistāma ar Tautas partijas līdera Andra Šķēles piektdienas rītā izteikto tādu pašu domu, ka valsts uzņēmumus varētu kotēt biržā. Ministrs un valdības vadītājs par to jau vienojušies agrāk.

Šķēle piektdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" pauda, ka valsts uzņēmumiem biržā emitējot 25% biržā kotējamu akciju, budžetā ienāktu līdz pat miljardam latu, ziņo LETA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!