Kuldīgas gazifikācijai nepieciešamā gāzes vada Skrunda-Kuldīga projektēšanā un izbūvē plānots investēt 5,4 miljonus eiro (aptuveni 3,7 miljoni latu).
To paredz ceturtdien SIA "Kurzemes gāzes vads" un Vācijas kompānijas "CPB Cordes GmbH" parakstītais līgums, aģentūru LETA informēja SIA "Kuldīga-energo" preses sekretārs Vilnis Rullis.

Viņš sacīja, ka Vācijas kompānija nodrošinās lielāku investīciju daļu nekā Latvijas uzņēmums. "CPB Cordes GmbH" ir pieredze līdzīgos projektēšanas un celtniecības darbos. Minētie 5,4 miljoni eiro paredzēti tikai gāzes vada izbūvei, savukārt pārējo darbu veikšanai būs nepieciešami papildu līdzekļi, informēja Rullis.

Darbs pie gāzes vada projektēšanas jau ir uzsākts, un paralēli notiek gatavošanās gāzes vada celtniecības uzsākšanai.

Gāzes vada Skrunda-Kuldīga kopējais garums būs 36 kilometri. To iecerēts nodot ekspluatācijā šā gada rudenī.

Šis ir vērienīgākais gāzes vada izbūves projekts, ko iniciējis un gatavs realizēt privāts investors - Uģis Tabors. Pēc viņa iniciatīvas ir dibināti trīs SIA - "Kurzemes gāzes vads", "Kuldīgas gāze" un "Kuldīga-energo", lai īstenotu ieceri par dabasgāzes vada, koģenerācijas stacijas būvniecību un Kuldīgas siltumapgādes uzņēmuma "Kuldīgas siltumtīkli" modernizāciju. Projekta kopējā izmaksas tiek lēstas septiņu miljonu latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!