Degvielas cenas mazumtirdzniecībā "Latvija Statoil" ("Statoil") pilna servisa degvielas uzpildes stacijās sasniegušas līdz šim augstāko līmeni - 60 santīmus par litru.
Kā informēja "Statoil" loģistikas departamenta vadītājs Ēriks Ulmanis, "Latvija Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās Rīgā šodien 95.markas benzīns maksā 59 santīmus par litru, 95.markas benzīns ar piedevu "Ultima" - 59,3 santīmus par litru, 98.markas benzīns - 60 santīmus par litru, bet dīzeļdegviela - 59,5 santīmus par litru.

"Statoil" automātiskajās degvielas uzpildes stacijās "1-2-3" Rīgā 95.markas benzīna cena ir 57,9 santīmi par litru, 98.markas benzīns maksā 58,9 santīmus par litru, bet dīzeļdegviela - 58,4 santīmus par litru.

Iepriekš degvielas tirgotāji prognozēja, ka rudenī degvielas cenas varētu pārsniegt 60 santīmus par litru.

"Statoil" pārstāvis uzsvēra, ka degvielas cenas starptautiskajos tirgos seko naftas cenu kāpumam un pagājušajā nedēļā biržā pārsniedza jau 600 dolārus (351 latu) par tonnu.

Mazumtirdzniecība ir pēdējais ķēdes posms, kam nav iespēju ietekmēt vai ignorēt ārējos ekonomiskos faktorus, skaidroja Ulmanis. Ja benzīna cena biržā pieturas pie 600 dolāriem par tonnu, tad Latvijā 95.markas benzīnam būtu jāmaksā 60-61 santīmu litrā.

Pēc "Statoil" domām, patlaban Latvijā degvielas mazumtirdzniecības cenas atbilst naftas cenu līmenim apmēram 57 dolāri (33,35 lati) par barelu. Pasaulē naftas produktu cenas brīžiem pārsniedzot par 60 dolāru (35,10 latu) par barelu atzīmi.

Jūlijā, salīdzinot ar jūniju, pasaulē naftas cena pieaugusi aptuveni par 6%, benzīns vairāk kā par 8% un dīzeļdegviela - aptuveni par 4%, norādīja Ulmanis. Viņš atzina, ka "šodien naftas biržās manāms neliels atslābums un naftas produktu cenu samazinājums, jo viesuļvētras "Dennis" nodarītie postījumi ASV bija mazāki nekā iepriekš prognozēts".

"Vai šī būs kārtējā īslaicīgā korekcija pirms jauna cenu kāpuma, vai arī beidzot varam sagaidīt pamieru cenu frontē?" izteicās Ulmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!