Uz Stokholmu kursējošā prāmja “Baltic Kristina” operatora “Rīgas Jūras līnijas” (RJL) padome pirmdien par priekšsēdētāju ievēlēja Rīgas brīvostas pārvaldes darbinieku Vladimiru Makarovu (apvienība “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK), taču par pašas kompānijas likteni netika lemts, un ir sagaidāms, ka lielāko skaidrību par to viesīs šonedēļ paredzētā RJL akcionāru sapulce, ka arī Rīgas brīvostas valdes sēde.
RJL sabiedrisko attiecību konsultante Evita Matisone portālu “Delfi” informēja, ka par padomes priekšsēdētāja vietnieku ievelēts kādreizējais “Jaunā laika” tā saucamās jūrniecības darba grupas vadītājs Pāvels Rebenoks.

Iepriekš padomi vadīja Aleksandrs RJL privātā akcionāra pārstāvis Aleksandrs Spriševskis. Padome tika pārvēlēta jūlija beigās.

Savukārt par paša zaudējumus cietušā uzņēmuma likteni akcionāri pagaidām nevar izšķirties. Iepriekš Rīgas mērs Aivars Aksenoks (“Jaunais Laiks”) pieļāva iespēju, ka Rīgas pašvaldībai, Rīgas ostai un privātīpašniekiem piederošais prāmju uzņēmums RJL tiks pakāpeniski likvidēts.

Rīgas domei pieder aptuveni 35% RJL daļu, Brīvostas pārvaldei – ap 20%, pārējās daļas pieder SIA “Astramar”, “Ilmaco Limited”, Jurim Šabašovam un Vjačeslavam Spriševskim

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!