No pērnā gada jūlija līdz šā gada jūnijam Latvijas iedzīvotāji veikuši 55,2 miljonus maksājumu ar elektronisko maksājumu karti “Visa”, kas ir par 74% vairāk nekā tai pašā laika periodā 2003. - 2004.gadā. Latvijā maksājumu skaita pieaugums bija straujākais Baltijas valstīs.
Saskaņā ar “Visa Europe” datiem 24,6 miljoni, veikti restorānos, veikalos, benzīna uzpildes stacijās, kā arī citās tirdzniecības vietās, informēja “Visa” pārstāvji.

Maksājumu skaita pieaugums Latvijā bija visstraujākais starp Baltijas valstīm. Igaunijā šo maksājumu skaits pieauga par 44,2% un Lietuvā par 33,5%. “Straujais maksājumu skaita pieaugums Latvijā norāda, ka cilvēki arvien vairāk veic ikdienas pirkumus ar kartēm tā vietā, lai maksātu skaidrā naudā. Tas nozīmē, ka karšu lietotāji Latvijā novērtē ērtības un drošību, ko garantē norēķināšanās ar maksājumu kartēm ikdienā par dažādiem sadzīves pirkumiem,” skaidro “Visa” Baltijas reģiona menedžeris Tomijs Lasila.

Gada laikā, līdz 2005. jūnijam, elektronisko karšu lietotāji iztērējuši 1,9 miljardu latu. Tirdzniecības vietās karšu turētāji iztērējuši 294,5 miljonu latu.

Pieaudzis arī Latvijā izsniegto “Visa” maksājumu karšu skaits. Gada laikā līdz 2005.gada jūnijam, tika izsniegti 1,2 miljoni karšu, kas ir pieaudzis par 30%, salīdzinot ar tādu pašu laika posmu gadu iepriekš. Latvijas bankas izsniegušas 1,1 miljonus debetkartes un 10,000 kredītkartes.

Šajā pašā laika posmā, bankas Lietuvā izsniedza 1,9 miljonu karšu, kas ir 19,7% procentu pieaugums un Igaunijas bankas izsniedza 851,000 kartes – 45,7% pieaugums, salīdzinot ar tādu pašu laika posmu 2003.-2004. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!