Sekojot izmaiņām vairumtirdzniecības cenās, SIA “Latvija Statoil” pazemina benzīna cenu zem 60 santīmiem par litru. Tā ir zemākā benzīna cena pēdējā mēneša laikā, kad pēc viesuļvētras “Katrīna” septembra sākumā degvielas cenas Latvijā sasniedza šokējošo rekordu – 70 santīmus par litru.
“Latvija Statoil” loģistikas vadītājs Ēriks Ulmanis informēja, ka pilna servisa degvielas uzpildes stacijās Rīgā otrdien 95E markas benzīns maksā 59,9 santīmus par litru, 95Ultima markas benzīns – 60,2 santīmus par litru, 98Ultima – 62,9 santīmus par litru dīzeļdegviela “Fortis” – 62,7 santīmus par litru.

Savukārt automātiskajās degvielas uzpildes stacijās “1-2-3” otrdien 95E markas benzīns maksā 58,8 santīmus par litru, 98E markas benzīns – 61,8 santīmus par litru, dīzeļdegviela – 61.6 santīmus par litru.

Jau ziņots, ka septembra pirmajā nedēļā Latvijas degvielas mazumtirgotāji paaugstināja degvielas cenas līdz jaunajam antirekordam – 70 santīmiem. Degvielas cenas pasaulē strauji kāpa pēc viesuļvētras “Katrīna” nodarītā postījuma 12% no kopējās ASV naftas ieguves rūpniecības.

Cenas paaugstināja arī galvenais Latvijas piegādātājs “Mažeiķu Nafta” (MN). Kā vēlāk noskaidroja Ekonomikas ministrija, MN cenas ievērojami pārsniedza naftas cenas Ziemeļeiropas biržā. Pakāpeniski cenas pasaules tirgos samazinājās un arī Latvijas degvielas uzpildes stacijās benzīna un dīzeļdegvielas cenas samazinājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!