AS "Rīgas piensaimnieks" (RPS) šī gada laikā varētu pārtapt par publisku akciju sabiedrību, jo uzņēmums plāno emitēt akcijas Rīgas Fondu biržas (RFB) Oficiālajā sarakstā, informēja RPS valdes priekšsēdētājs Arvīds Ušča.
RPS ir sācis sarunas ar investīciju bankām par to piesaisti uzņēmuma publisko akciju emitēšanā. Tāpat uzņēmums plāno turpināt tikšanās un sarunas ar sadarbības partneriem partnerattiecību veicināšanai Baltijas piensaimniecības līmenī.

Ušča informēja, ka RPS viens no galvenajiem mērķiem šogad ir turpināt nostiprināt tirgus līdera pozīcijas Baltijas tirgū, kā arī turpināt ekspansiju Eiropā un citur pasaulē. Lai straujāk sasniegtu šo mērķi, Rīgas Piensaimnieks apsver iespēju piesaistīt papildus finanšu līdzekļus no ārvalstu un vietējiem investoriem, tādēļ uzņēmums plāno emitēt akcijas RFB.

"RPS starts RFB būtu mūsu uzņēmuma darbības stratēģijas likumsakarīgs solis. Kopš darbības pirmsākumiem esam sasnieguši labus rezultātus, taču, lai turpinātu izaugsmi, šobrīd apsveram lēmumu par papildu investīciju piesaisti sadarbības izvēršanai ar citiem nozares spēlētājiem Baltijas valstīs. Esam arī pietiekami stipri, lai varētu pildīt biržas dalībnieku finanšu caurspīdīguma prasības," skaidro Ušča.

"Man ir prieks, ka arī Latvijas uzņēmums ir sasniedzis tādu attīstības pakāpi, kas tam ļauj domāt par jauniem, izaicinošiem attīstības scenārijiem, kapitāla piesaisti caur Rīgas Fondu biržu un tālāku darbu jau kā publiskai un starptautiski pārskatāmai kompānijai. Uzņēmumu, kas atbilst biržas prasībām un ir gatavi šādam drosmīgam solim, Latvijā nav daudz," norāda RFB valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

"Uzņēmumam kapitāla piesaiste caur biržu paplašina investoru loku un paver iespējas citu uzņēmumu pārņemšanai. Vienlaicīgi tā ļauj izslēgt bažas par vadības kontroles zudumu, jo finanšu investoru mērķis ir gūt peļņu no dividendēm un akciju cenu pieauguma, uzņēmumam strauji attīstoties gan savā mītnes zemē, gan aiz robežām. Ceru, RPS nākotne būs tieši šāda," pauž Auziņa-Melnalksne.

RPS Piensaimnieka apgrozījums pēdējo piecu gadu laikā pieaudzis gandrīz par 10 miljoniem latu, pērn sasniedzot 21,6 miljonus latu. Pērn būtiski pieaudzis arī uzņēmuma produkcijas noieta tirgus, un šogad RPS savu produkciju eksportē jau uz 28 pasaules valstīm, turklāt eksporta apjoms, ko veido gala produkti, nevis izejvielas, 2005.gadā sasniedza 25 procentus no uzņēmuma kopējā apgrozījuma, informēja uzņēmuma pārstāvji.

RPS ir dibināts 1993. gadā un trīspadsmit gadu laikā kļuvis par vienu no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, kas savu produkciju realizē vietējā tirgū un eksportē uz 28 valstīm visā pasaulē. Uzņēmuma neauditētais apgrozījums 2005. gadā bija 21,6 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!