SEB grupa ir pieņēmusi stratēģisku lēmumu pārdot tai piederošos īpašumus Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Šis lēmums tika pieņemts saskaņā ar SEB grupas kopējo stratēģiju visus resursus vizīt uz bankas pamatbiznesu – finanšu pakalpojumu sniegšanu klientiem, informēja "SEB Unibankas" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.
Kopējo nekustamā īpašuma portfeli veido viens "sale and leaseback" jeb pārdošanas un nomāšanas portfelis ar 47 īpašumiem (nekustamie īpašumi, kas tiks pārdoti ar nosacījumu, ka SEB grupa turpina attiecīgās telpas īrēt ilgtermiņā) un viens "commercial" jeb komerciālais portfelis ar 16 īpašumiem (nekustamie īpašumi, kas tiks pārdoti ar nosacījumu, ka SEB grupa varētu būt šī īpašuma īstermiņa nomnieks). Komerciālo portfeli veido galvenokārt lielie īpašumi ar ievērojamu attīstības potenciālu un perspektīvu atrašanās vietu.

Kopējā abu portfeļu bilances vērtība ir 104 miljoni eiro (aptuveni 73 miljoni latu).

"Nekustamā īpašuma investoriem šī ir būtiska iespēja veikt ieguldījumus plaša spektra nekustamajos īpašumos visās Baltijas valstīs. Baltijas valstu ekonomikas attīstība rada pozitīvus priekšnosacījumus ilgtermiņa īres tirgus attīstībai. Jāatzīst, ka pēdējos gados būtiski palielinās pieprasījuma arī pēc kvalitatīvām biroju telpām," uzsver SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis.

SEB grupa ir nolīgusi "Catella Corporate Finance", "SEB Enskilda" un "SEB Vilfima" kā īpašus konsultantus pārdošanas procesā. Priekšlikumi dalībai īpašumu pirkšanā ir jāiesniedz līdz 2007. gada 16.janvārim. Pārdošanas darījumus ir plānots pabeigt 2007. gada pirmā ceturkšņa laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!