Iedzīvotāji aizvien biežāk izvēlas pirkt pienu un piena produktus tirgū, kur tas ir lētāks un, pēc pašu pircēju teiktā, kvalitatīvāks.
Laikraksts “Dienas Bizness” raksta, ka Rīgas Centrāltirgū garas rindas pie piena tirdzniecības stendiem otrdien nav pazudušas ne brīdi. Pircēji norāda, ka tirgū nopērkamais piens ir gan lētāks – 0,44 santīmi par litru – gan kvalitatīvāks, jo “īsts”. Vairāki no viņiem jau tiešāk norāda, ka lielveikalos tas ir kļuvis par dārgu, tāpēc ir atnākuši uz tirgu.

Arī pārdevēji Centrāltirgū apstiprina, ka pircēju skaits ir audzis visa pēdējā gada laikā. Turklāt, ja agrāk lielāka rosība bija manāma nedēļas nogalēs, tad tagad tā ir vērojama arī darbdienās. Laikraksts atzīmē, ka pretēji lielveikalu vadītāju iepriekš paustajam, piena produktu pircēju skaits mazumtirdzniecības veikalos tomēr mazinās. To laikrakstam apstiprinājusi arī kāda zemo cenu veikala pārdevēja.

SIA “Daudznozaru kompānija Daugava” valdes priekšsēdētājs Aigars Vaivars komentēdams pircēju pieplūdumu tirgū, atzinis, ka veikali savus pircējus varētu atgūt, ja atteiktos no slēptā uzcenojuma aptuveni 10% - 15% apmērā. Viņš stāsta, ka vairums tirgotāju no ražotāja pieprasa maksāt bonusus, apmaksāt tirgotāja mārketinga pakalpojumus un maksāt procentus par preces neatgriešanu. Vaivars aplēsis, ka tirgotājs pēc līguma noslēgšanas precei uzliek ap 25%, un pēc tam vēl 10% - 15% aprēķina citos maksājumos, ko saņem no ražotāja.

Jau vēstīts, ka lielveikalu vadītājiem daudzkārt ir pārmesta nepamatota cenu paaugstināšana. Tikmēr mazumtirdzniecības veikalu vadītāji atbild, ka sadārdzinājumu veicina ražotāju augošās izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!