Foto: AFI
Valsts pārziņā nonākusī "Parex Banka" ceturtdien publiskā izsolē par kopējo summu 25 700 eiro (aptuveni 18 000 latu) pārdevusi trīs automašīnas, portālu "Delfi" informēja kredītiestāde.

Izsole bija rīkota bankas optimizācijas programmas ietvaros. Banka norāda, ka 25 700 eiro ir par 300 eiro lielāka summa nekā sākotnēji noteikts.

"Parex Banka" uzsver, ka kopumā transporta izdevumus banka samazinās par 67%, tādējādi nākotnē ceturtdien rīkotajai izsolei sekos citas. Kopumā no auto pārdošanas slēgtajās un publiskajās izsolēs bankas ienākumi jau ir mērāmi 391 700 eiro (aptuveni 274 200 lati), kas ir par 21 000 eiro (14 700 latu) vairāk nekā sākotnējā kopējā cena.

Banka akcentē, ka autoparka samazināšana nav vienīgais veids, kā "Parex" samazina bankas administratīvās izmaksas. Piemēram, februārī, salīdzinot ar janvāri, administratīvās izmaksas ir samazinātas par 478 000 latiem.

Kopumā gada laikā "Parex Banka" samazinot administratīvos izdevumus domā ietaupīt 28 miljonus latu. To starpā par 93% būs samazināti komandējumu, par 80% - konsultāciju, par 67% - transporta, par 30% personāla, bet par 31% telefona sarunu izdevumi.

Patlaban 84,83% "Parex Bankas" akciju pieder valstij, savukārt atlikušie mazākuma akcionāriem. Latvijas valsts jau vairākkārt paudusi, ka tā centīsies "Parex Banku", kurā tā ieguldījusi simtiem miljonu latu, pēc iespējas ātrāk pārdot kādam starptautiskam investoram. Iespējams, ka par tādu varētu kļūt Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kas savu galīgo atbildi sola sniegt aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!