Pirmo reizi pēdējo divu ar pusi gadu laikā Rīgā ir pieaugusi vidējā sērijveida dzīvokļu cena, portālam "Delfi" atzīst nekustamo īpašumu kompānija "Latio".

Septembrī tā cena bija 500 eiro (aptuveni 350 lati) par kvadrātmetru, un tas ir par 1,5% vairāk nekā augustā.

Tiesa, Zemesgrāmatā reģistrēto darījumu skaits saglabājis pēdējo mēnešu līmenī, savukārt pircēji joprojām netic cenu stabilizācijai un nogaida cerībā, ka cenas kļūs vēl mazākas. Arī bankas aizvien nepārdod īpašumus par tādām cenām, kā prasa tirgus. Kopumā sērijveida dzīvokļu tirgus ir stabilizējies.

"Latio" atzīst, ka septembrī cenu pieaugums bijis vērojams tikai atsevišķos sērijveida dzīvokļu segmentos. Dažos, salīdzinājumā ar augustu, tās ir palikušas nemainīgas, dažos kritušas, citos augušas, dažviet līdz pat 12%. Tā tas ir noticis ar 602. sērijas vienistabas un četru istabu dzīvokļiem populārajos Rīgas mikrorajonos: Purvciemā, Pļavniekos, Mežciemā un Imantā.

Pretēja tendence - cenu kritums - vērojams vecākajā Ziepniekkalna daļā, Bolderājā, Āgenskalnā, kā arī 104. sērijas un 119. sērijas dzīvokļiem Purvciemā un Pļavniekos. Toties Zolitūdē 104. un 119. sērijas dzīvokļu cenas ir augušas.

Jau vēstīts, ka cita nekustamo īpašumu kompānija "Arco Real Estate" septembrī attiecībā pret augustu gan vēl bija aprēķinājusi nelielu cenu pieaugumu - par 0,2%.

Jau ziņots, ka šobrīd, ka septembrī vidējā sērijveida dzīvokļu cena Rīgā palielinājusies par 1,5%, apgalvo nekustamo īpašumu kompānija "Latio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!