Firma "Agalas" jeb bijusī "Dinaz nafta" pagājušo gadu beigusi ar 17,9 miljonu latu zaudējumiem, bet kompānijas kopējais kreditoru prasījumu apjoms pērnā gada beigās bija 50,66 miljoni latu, liecina kompānijas pagājušā gada pārskata bilance.
Nu jau maksātnespējīgā "Agalas", kas ir viena no lielākajiem nodokļu nemaksātājiem valstī un galvojumi kurai ir izraisījuši Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora Andreja Sončika atlaišanu, pērn praktiski nav nodarbojusies ar uzņēmējdarbību, jo uzņēmuma neto apgrozījums bija nulle. Savukārt vēl gadu iepriekš kompānijas neto apgrozījums bija 54,788 miljoni latu, bet kompānijas zaudējumu apjoms - 133,5 tūkstoši latu.

No kopējiem kreditoru parādiem nodokļu un sociālās apdrošināšanas maksājumi veidoja 20,559 miljonus latu, bet 20,9 miljoni latu bija īstermiņa parādi. Bilance liecina, ka tik lieli nodokļu parādi kompānijai izveidojušies pērn, jo gadu iepriekš kompānijas šo nodokļu parāds bija tikai 241 lats, bet īstermiņa parādu apjoms 2001.gada beigās bija 6,12 miljoni latu.

Savukārt kompānijas apgrozāmo līdzekļu apjoms, pēc bilances, pērnā gada beigās bija 32,9 miljoni latu. "Agalas" kopējie aktīvi pērnā gada beigās bija 32,9 miljoni latu, bet kompānijas pašu kapitāls bija negatīvs - mīnus 17,75 miljoni latu. Kompānijas pamatkapitāls ir 200 tūkstoši latu.

SIA "Agalas" par maksātnespējīgu Latgales apgabaltiesa atzina pērn vasarā, jo firmas kopējās parādsaistības toreiz bija aptuveni 35,19 miljoni latu.

Pēc jau vēstītā, Valsts policijas Ekonomikas policijas birojs (EPB) sācis izmeklēt no Ģenerālprokuratūras saņemtu krimināllietu, kas ierosināta pret trim Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonām par bezdarbību, piedzenot parādus no SIA "Dinaz nafta" jeb tagadējās "Agalas".

Vienlaikus šo pret "Dinaz naftas" amatpersonām ierosināto krimināllietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas izmeklē VID Finanšu policijas pārvalde. Krimināllietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas ierosināja tāpēc, ka prokuratūras rīcībā esošajos materiālos bija informācija - "Dinaz nafta" jau kopš 2001.gada marta nemaksāja akcīzes nodokli par naftas produktiem. Tādēļ VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldē 2001.gada jūnijā nolēma sākt parāda 2,9 miljonu latu apjomā bezstrīdus piedziņu no "Dinaz naftas".

Neko gan piedzīt nav izdevies, jo "Dinaz naftas" bankas kontos nav līdzekļu, uz tās vārda nav reģistrēts neviens transporta līdzeklis u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!