Ceturtdien a/s "Ventspils nafta" (VN) akcionāri ārkārtas pilnsapulcē pārvēlēja uzņēmuma padomi un valdi, jo līdzšinējiem valdes un padomes locekļiem 28.oktobrī beidzas pilnvaru termiņš.
Valdē atkārtoti tika ievēlēti līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Igors Skoks, kā arī Olafs Berķis un Jeļena Biktaševa, bet no jauna tika ievēlēti VN ģenerāldirektora vietnieks Ritvars Priekalns un VN celtniecības direktors Jānis Ādamsons. Jaunievēlētā valde darbu sāks 29.oktobrī un tās pilnaru termiņš ir trīs gadi.

Līdz šim VN valdē darbojās Valentīns Kokalis un Laimonis Junkers, taču viņu kandidatūras ievēlēšanai valdē nebija izvirzītas.

Vēl par valdes locekļu kandidātiem bija izvirzīti "Lukoil Baltija R" valdes priekšsēdētājs Haims Kogans (par viņu nobalsoja akcionāri, kas pārstāvēja tikai 2,45% VN kapitāla) un bijušais finansu ministrs Edmunds Krastiņš (par viņu balsoja akcionāri, kas pārstāvēja tikai 2,19% VN kapitāla).

Savukārt VN padomē tika ievēlēts Eižens Cepurnieks, līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Mamerts Vaivads, Jānis Blaževičs, Gints Laiviņš - Laivenieks, Uldis Pumpurs, Vladimirs Krastiņš, Oļegs Stepanovs, Ansis Sormulis, Normunds Lakučs, Juris Lorencs un Žoržs Tikmers. Jaunievēlētā padome darbu sāks 29.oktobrī un tās pilnvaru termiņš ir trīs gadi.

Uzņēmuma padomē netika ievēlēts līdzšinējais padomes loceklis Ojārs Kehris, kā arī PA ierosinātie kandidāti Normunds Luste un Armands Sadauskis. Turklāt PA balsojumā par VN padomes apstiprināšanu nepiedalījās.

Vēl VN akcionāri ceturtdien apstiprināja revīzijas komisiju, tajā ievēlot LNT izvirzītos kandidātus Evu Jurkevicu, Daci Muižnieci, Dzintaru Kašu, Ilonu Pavāri, kā arī Vladimiru Solomatinu, kurš apstiprināts par komisijas priekšsēdētāju.

Tāpat VN akcionāri apstiprināja grozījumus VN statūtos, kas saistīti ar izmaiņām likumā par akciju sabiedrībām, kā arī jaunas sadaļas ieviešanu, kurā reglamentēta VN ģenerāldirektora darbība.

Uzņēmuma akcionāri apstiprināja arī VN revīzijas komisijas un ģenerāldirektora reglamentu, padomes darba reglamentu un grozījumus valdes reglamentā.

VN akcionāru pilnsapulcē bija pārstāvēti 95,3% no visām balsstiesīgajām uzņēmuma akcijām. VN akcijas kotē Rīgas Fondu biržas oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!