Turpmāk kases aparāts būs vajadzīgs arī izklaides, sporta un atpūtas pasākumu rīkotājiem, iekasējot ieejas maksu un samaksu par inventāra nomu un citiem papildus pakalpojumiem, kā arī vairumtirgotājiem, otrdien nolēma valdība.

Kases aparāts būs vajadzīgs, iekasējot samaksu par ieeju, inventāra nomu un citiem papildu pakalpojumiem sporta, kino, kultūras un izklaides pasākumos, ieejas maksu muzejos, vēsturiskos objektos, botāniskajos dārzos, zooloģiskajos dārzos, rezervātos, brīvdabas objektos, kā arī ieejas maksu un inventāra nomu atpūtas vietās brīvā dabā, atrakciju un atpūtas parkos, paredz valdības atbalstītie grozījumi noteikumos par kases aparātu lietošanu.

Līdz šim šādos gadījumos kases aparāts nebija vajadzīgs, taču, kā norādīts valdībai iesniegtajos dokumentos, šajās nozarēs ir vērojams skaidras naudas apgrozījuma pieaugums, piemēram, tirgojot ieejas biļetes uz pasaules līmeņa mākslinieku koncertiem. Līdz ar to pastāv augsts nodokļu nemaksāšanas risks un ir nepieciešams pārskatīt līdz šim noteiktos atbrīvojumus kases aparātu lietošanā, uzskata grozījumu izstrādātāja Finanšu ministrija.

Tāpat kases aparāti turpmāk būs nepieciešami arī vairumtirgotājiem, jo no likuma par nodokļiem un nodevām svītrota norma, kas noteica skaidras naudas lietošanas ierobežojumus vairumtirdzniecībā.

Vienlaikus izmaiņas paredz saglabāt atbrīvojumus kases aparātu lietošanā "tiem nodokļu maksātājiem, kuriem ir zems nodokļu risks", piemēram, valsts un pašvaldību budžeta iestādēm. Tāpat valdība nolēma atbrīvot no kases aparātu lietošanas patentmaksas maksātājus.

Grozījumi arī paredz samazināt birokrātiskās prasības kases aparātu lietotājiem.

Izmaiņas stāsies spēkā 1.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!