Trešdien notikušajā sakaru operatora SIA "Lattelecom" akcionāru sapulcē par padomes priekšsēdētāju iecelts Gatis Kokins, biznesa informācijas portālam "Nozare.lv" apstiprināja Privatizācijas aģentūras (PA) ārējo sakaru daļas speciāliste Anete Frīdenšteina- Brīdiņa.

Padomes locekļu amatā iecelti Reinis Bērziņš un Arnis Luhse. Līdz šim uzņēmuma padome strādāja nepilnā sastāvā.

Ekspremjers Aigars Kalvītis (TP) šovasar pameta "Lattelecom" padomes priekšsēdētāja amatu.

Kopumā "Lattelecom" ir 11 padomes locekļi - seši no tiem pārstāv valsts kapitāldaļas, savukārt pieci pārstāv ziemeļvalstu koncernam "TeliaSonera" piederošās daļas.

Kā liecina arhīvs, no 2008.gada septembra līdz 2009.martam bija politiskās organizācijas "Sabiedrība citai politikai" valdes priekšsēdētājs, bet tagad ir organizācijas biedrs.

Kokins ilgu laiku strādājis dažādās "Parex bankas" struktūrās, bet šā gada maijā viņš tika atbrīvots no SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art" valdes locekļa amata.

Kā ziņots, ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) "Lattelecom" padomes priekšsēdētāja amatam bija plānojis virzīt "Lattelecom" meitasuzņēmuma SIA "Lattelecom Technology" bijušo valdes priekšsēdētāju Valdi Lokenbahu.

Tāpat ministrs septembra sākumā ar skandināvu koncerna "TeliaSonera" pārstāvjiem panāca principiālu vienošanos par "Lattelecom" padomes locekļu skaita samazināšanu.

Pēc Kampara domām, pašreizējā "Lattelecom" padome 11 cilvēku sastāvā ir pārāk liela un būtu lietderīgi samazināt padomes locekļu skaitu proporcionāli gan no Latvijas valsts, gan no "TeliaSonera" puses.

"Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus. "Lattelecom" nodrošina arī datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus.

"Lattelecom" grupā ir pieci uzņēmumi - "Lattelecom", "Lattelecom BPO", "Citrus Solutions", "Lattelecom Technology" un tam piederošais meitasuzņēmums "Baltijas datoru akadēmija".

"Lattelecom" kopuzņēmums izveidots 1994.gadā. 51% daļu kapitāla pieder Latvijai, 49% - konsorcijam "Tilts Communications", kas savukārt pieder "Sonera Corporations" meitasuzņēmumam "Sonera Holdings B.V.".

99,4% "Sonera Corporations" daļu pieder uzņēmumam "TeliaSonera AB".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!