Iecere līdz 2011.gada vidum radīt Rīgai jaunu, ekonomisku, visām mūsdienu prasībām atbilstošu tramvaju un organizēt tramvaja sērijveida ražošanu Rīgas uzņēmumos pašlaik nonākusi "stinguma stāvoklī", otrdien pēc tikšanās ar ieceres autoriem atzina Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētājs Nikolajs Zaharovs.

Tramvaju ražošanas atjaunošanu Rīgā paredz Rīgas Vagonu rūpnīcas (RVR) un Baltkrievijas uzņēmuma "Belkommunmaš" kopīgais projekts "Jauns ekonomisks tramvajs Rīgai" , portālu "Delfi" informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

RVR speciālisti aprēķinājuši, ka tramvaju ražošanas atjaunošana Rīgai sākotnēji dotu 100 – 150 darba vietas, ja gadā tiktu samontēti 20 tramvaji, kā arī radītu iespējas piesaistīt investīcijas un piedāvāt tramvajus starptautiskajā tirgū.

Tomēr, kā atzinis Zarahovs: "Ar tramvaja projektu saistītie jautājumi pašlaik ir stinguma stāvoklī. Tāpēc ir svarīgi saprast, kāds varētu būt tas impulss, kas šo vezumu izkustinātu no vietas un nodrošinātu jautājumam pienācīgu virzību. Esmu pārliecināts, ka šāda veida projekti Rīgai ir ļoti svarīgi."

Zaharovs pagājušajā nedēļā viesojies Daugavpilī, un arī šīs pilsētas uzņēmumi pauduši ieinteresētību piedalīties iecerētajā projektā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!