Foto: DELFI
Ceturtdien zivju pārstrādes kompānijas AS "Brīvais vilnis" akcionāri uzņēmuma padomē nav atkārtoti ievēlējuši Valēriju Belokoņu un Vladimiru Zļenko, liecina paziņojums "NASDAQ OMX Riga".

Padomē atkārtoti ievēlēts līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Iļčenko un padomes locekles Ilona Drikina un Anita Lase. Belokoņa un Žlenko vietā ievēlēti Kārlis Hauks un Vera Korčaka.

Akcionāri arī apstiprinājuši 2009.gada pārskatu un nolēmuši pagājušā gada zaudējumus 49 777 latu apmērā segt no nākamo periodu peļņas.

"Brīvā viļņa" neto apgrozījums pērn samazinājies par 25% un bija 6,1 miljons latu, salīdzinot ar 8,3 miljoniem latu 2008.gadā. 2008.gadā apgrozījums salīdzinājumā ar 2007.gadu bija pieaudzis par 22%, liecina uzņēmuma neauditētais pārskats "NASDAQ OMX Riga".

"Brīvā viļņa" komercdarbības veidi ir zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana, kā arī pārtikas produktu vairumtirdzniecība.

Uzņēmuma pagājušā gada finanšu pārskatā norādīts, ka "Brīvā viļņa" lielākais akcionārs ar 49,97% akciju ir SIA "Brīvais vilnis company", bet 40,9% uzņēmuma akciju pieder ASV reģistrētai kompānijai "IIB Investment".

SIA "Brīvais vilnis company" ir "Brīvā viļņa" meitasuzņēmums.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas biržas Otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!