Foto: Publicitātes foto
5. jūlijā pulksten 16 "Baltic Council for International Education" birojā Ģertrūdes ielā 33/35 notiks tikšanās ar britu universitātes University of Bolton pārstāvi, kuras laikā tiks runāts par 21. gadsimta profesijām, kuras nebija iespējams prognozēt pirms 30 gadiem, taču kuras mūsdienās ir ļoti populāras visu pasaules absolventu vidū.

Neskatoties uz to, ka University of Bolton ir viena no britu "jaunajām" universitātēm, skaitot no pirmā mehānikas institūta dibināšanas dienas, tās vēsture ir jau 200 gadus veca. Tieši jaunās universitātes, papildus jau esošajām klasiskajām disciplīnām, piedāvā arī mūsdienīgas programmas, kuras jūs neatradīsiet Oksfordā un Kembridžā. University of Bolton aktīvi strādā ar uzņēmumiem, piesaistot viņu speciālistus jaunu un pieprasītu mācību programmu izstrādei, kā arī nodrošinot savus studentus ar prakses vietām mācību laikā.

Dažas programmas universitātē ir unikālas. Tā, piemēram, šeit darbojas Nacionālais motosporta inženierijas centrs. Universitātei ir sava profesionāla auto sacīkšu komanda, kura ir kopprojekts ar motosporta kompāniju, un šajā novirzienā universitāte piedāvā bakalaura programmas "Automotive Performance Engineering" un "Motor Sport Technology".

Universitāte īpaši lepojas ar savām tā saucamajām radošajām programmām:

  • Games Design, Games Programming, Games Art
  • SFX and VFX for Film and TV (including Modelmaking, Make-up)
  • Graphic Design and Photography
  • Media and Writing Production (TV and Film)
  • Animation and Illustration

Biomedicīnas fakultātes ietvaros universitāte sadarbojas ar privātajām zobārstniecības klīnikām Anglijas ziemeļos, kas universitātei palīdzēja ierīkot mūsdienīgus simulācijas kabinetus topošo zobārstniecības speciālistu apmācībai.

Nesen publicētajā TEF reitingā, kas novērtē mācīšanas kvalitāti britu uiversitātēs, University of Bolton saņēma "sudraba medaļu", būdama vienā līmenī ar tādām klasiskajām pasaules līmeņa universitātēm kā Manchester, Bristol, UCL un Warwick. "Jaunai" universitātei tas ir milzīgs sasniegums.

Kam būtu lietderīgi apmeklēt semināru?

  • Skolu absolventiem, kas vēl nav izdomājuši, kur studēt;
  • Vecāko klašu skolēniem, kas vēlas zināt, kādas mācību programmas tiek piedāvātas universitātēs un kāds ir iestāšanās process Lielbritānijas augstākās izglītības iestādēs;
  • Universitāšu absolventiem, kam interesē maģistra studijas ārzemēs;
  • Vecāko klašu skolēnu un absolventu vecākiem.

Iepriekšēja reģistrēšanās semināram: www.balticcouncil.lv, riga@balticcouncil.org, tel: 67317627.

"Baltic Council for International Education"
Ģertrūdes 33/35 Riga
Tel: +371 67317627
riga@balticcouncil.org
www.balticcouncil.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!