Foto: Publicitātes foto
Pavasarī pievēršam lielāku uzmanību savam izskatam – figūrai, matu griezumam, apģērbam. Taču bieži piemirstam par to, ka pavasaris ir arī īstais laiks, kad parūpēties par savu smaidu un zobiem! Lasi tālāk, lai uzzinātu, kā iesākt pavasari ar žilbinošu smaidu!

Kafija, vīns un cigaretes – lielākie skaista smaida ienaidnieki
Iedzelteni, brūngani vai pelēcīgi zobi un redzams zobu aplikums – tās ir biežākās sūdzības, ar kurām pacienti pie zobu higiēnista vēršas ik dienu. Par laimi vairumā no gadījumiem pietiek ar vienu zobu higiēnista apmeklējumu, lai atgriestu zobiem to dabīgo baltumu un padarītu smaidu atkal pievilcīgu!

Zobu higiēnas procedūra, ko zobārsti iesaka veikt divas reizes gadā, aizņem mazāk nekā vienu stundu. Tās laikā ar ultraskaņas palīdzību tiek notīrīts zobu aplikums un pārtikas vai dzērienu radīti traipi uz zobiem, kas ir visizplatītākais iemesls sliktam zobu izskatam. Zobu pulēšana ar īpašu pastu uzreiz padara zobus spožākus un gludākus. Procedūras beigās zobi tiek izdiegoti un pārklāti ar fluora pastu, lai padarītu tos stiprus un atjaunotu zobu dabīgo aizsargspēju.

"Man bija ļoti patīkami redzēt, kā mutē atgriežas skaists smaids! Vairs nekautrējos par saviem zobiem un smaidu biežāk!"
– Zane, grāmatvede no Rīgas

Pavasaris – labākais laiks parūpēties par savu smaidu
Neslēp savu smaidu! Lai smaids saglabātos spoži balts, zobiem un mutes dobumam tāpat kā mājoklim, ir vērts veikt "pavasara tīrīšanu". Ja pēc pēdējā zobārsta apmeklējuma pagājis krietns laiks, pavasaris būs īstais brīdis, kad pieteikties uz zobu pārbaudi. Savlaicīgi pamanītus zobu bojājumus novērst būs vieglāk, un – kas nav tik mazsvarīgi – arī lētāk.

Pirms došanās pie zobārsta, ja vien nav akūtu sāpju, ieteicams paviesoties pie higiēnista, lai notīrītu aplikumu un zobakmeni. Tādā veidā arī būs iespējams novērst risku, ka plombe tiks uzlikta uz "netīra" zoba.

"Klienti bieži jautā, ar ko labāk sākt – ar zobārsta vai higiēnista apmeklējumu? Es iesaku vispirms doties pie zobu higiēnista. Jo zobu higiēnists novērtēs zobu stāvokli, un ieteiks tieši jums piemērotāko ārstēšanu – vai tā būtu terapija, endodontija vai protezēšana."
– Māra Valdmane, Dr. Apines klīnikas zobārste

Iesāc pavasari ar žilbinošu smaidu! Dr. Apines klīnika piedāvā – līdz 31. maijam nāc uz bezmaksas zobu pārbaudi un saņem 30% atlaidi zobu higiēnai! Nenokavē, piedāvājumu skaits ir ierobežots!

Piesakies bezmaksas zobu pārbaudei šeit!



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!