Foto: Estētiskās kosmetoloģijas medicīnas centra "Art of Beauty" dibinātāja Veronika Streļcova
Estētiskās kosmetoloģijas medicīnas centrs "Art of Beauty" vēl nav nosvinējis savu otro gadadienu, bet jau ir guvis pastāvīgo klientu atzinību, sadarbības partneru un amata brāļu cieņu, ieviešot un īstenojot vismūsdienīgākās šveiciešu un amerikāņu tehnoloģijas ādas atjaunošanai un kopšanai. "Mūsu domas materializējas. Visu, ko vēlamies no dzīves, mēs arī saņemam. Ja vēlaties būt jauni un skaisti, esiet tādi! Bet mēs jums palīdzēsim!" teic "Art of Beauty" izveidotāja Veronika Streļcova.

Medicīnas centrs Rīgā darbojas otro gadu, tas ir vēl salīdzinoši mazs, tomēr šajā laika periodā notikušas daudzas izmaiņas. Kāda bija sākotnējā ideja? Kā radās doma veidot centru?
Ārsti, atverot klīniku, parasti to dara ar savu vārdu, virzot savas darba metodes. Mums šādas nepieciešamības nav, tādēļ varam izvēlēties labāko, nekoncentrējoties uz vārdiem, nosaukumiem un zīmoliem. Gadu gaitā, sadarbojoties ar Eiropas anti-age medicīnas akadēmiju un vadošajiem kosmetoloģijas aprīkojuma ražotājiem, savu centru esam veidojuši gluži kā smalku mozaīku, izvēloties interesantākās un perspektīvākās izstrādes pasaules kosmetoloģijā.

Šī darba rezultātā tapa "Art of Beauty" – neatkarīgs estētiskās medicīnas centrs vīriešiem un sievietēm. Mūsu sākotnējais uzdevums bija radīt Eiropas līmeņa klīniku ar augstu apkalpošanas kultūru, komfortu, pieredzējušiem un kvalificētiem speciālistiem. Centru atvērām tad, kad sapratām, ka esam gatavi sniegt tādas kvalitātes pakalpojumus. Katru dienu strādājam pie tā, lai atbilstu paši savām ļoti augstajām prasībām. Mūsdienās kosmetoloģija ir nozare, kurā nemitīgi kaut kas notiek. Mēs pētām visas jaunākās izstrādes un metodes un apsveram iespējas tās izmantot savā praksē.

Vai jums jau ir izdevies atrast kaut ko interesantu?
Par šo varētu runāt daudz un ilgi! Piemēram, oktobrī es biju Lugano – ikgadējā Swiss Aging and Healthcare konferencē, kurā viens no rīkotājiem ir laboratorija "Methode Cholley®". Ar šo kosmētiku strādājam kopš centra atklāšanas brīža, esam ļoti apmierināti ar praktiskajiem rezultātiem, un bija ļoti vērtīgi uzzināt par jaunākajiem pretnovecošanas risinājumiem, ko piedāvā šī kompānija.

Šo to esmu atzīmējusi pie saviem nākotnes plāniem. Viesojāmies laboratorijā SIRM, kurā tiek pētītas cilmes šūnu izmantošanas iespējas atjaunošajā medicīnā un ir gūti fantastiski rezultāti. Laboratorijas izstrādātā tehnoloģija IC-RAMP®, ko izmanto "Methode Cholley®" kosmētiskajos līdzekļos, pielieto to pašu bioloģisko mehānismu, ar kādu āda pašatjaunojas pēc griezuma, skrāpējuma vai nobrāzuma.

Laboratorijas direktors Nino Tramonte ir sava darba fanāts un es ļoti ceru, ka agrāk vai vēlāk mums izdosies SIRM pieredzi un izstrādes likt lietā Latvijā. Starp citu, šūnu terapija, jo īpaši – cilmes šūnas, ir viens no straujāk augošajiem atjaunojošās medicīnas atzariem.

Novembra beigās tikos ar izcilo vācu ķirurgu, onkologu, medicīnas zinātņu doktoru Rūdolfu Gosēnu. Viņš vada valsts ginekoloģisko klīniku Diseldorfā un ir unikāls mammoloģijas speciālists. Mēs vēlamies savus klientus iepazīstināt ar mūsdienu zinātnes un medicīnas iespējām šajā nozarē. Implantācija, krūšu palielināšana vai samazināšana, atjaunojošā ķirurģija – mūsdienu medicīna rada īstus brīnumus, savukārt Dr. Gosēns nodrošina absolūti individuālu pieeju un risinājumus. Cerams, ka jau nākamā gada sākumā viņš ieradīsies Rīgā ar savām lekcijām, turklāt mēs rīkojam arī individuālas konsultācijas.

Mums svarīgi ir tas, ka jau tagad piedāvājam metodi, kuru rekomendē pirms jebkuras ķirurģiskas iejaukšanās kā arī remisijas stadijā pēc operācijas. Tā ir unikālā PRP-plazmoterapija, kas izstrādāta Šveices laboratorijā "RegenLab". Šī metode ir unikāla ar to, ka tiek izmantota dzīvā plazma, kas ir daudzkārt efektīvāk par parasto plazmas iegūšanas metodi. PRP-plazmoterapijaļauj apturēt novecošanos, kā arī veicina atjaunošanās procesus.

Nesen jūs sākāt attīstīt savam centram jaunu un ļoti pieprasītu pakalpojumu – dietoloģiju. Ko tieši jūs plānojat piedāvāt klientiem?
Ideja dzima, kad sākām pētīt un analizēt liekā svara veidošanās iemeslus un atklājām, ka lieko kilogramu krāšanās noslēpums nav pārēšanās, t.i., svars veidojas nevis tāpēc, ka kādam garšo pīrādziņi un smalkmaizītes un viņš tos ēd no rīta līdz vakaram, bet gan psiholoģisku iemeslu dēļ – cilvēki sāk apēst savas problēmas, stresu, tukšumu... Tādēļ izstrādājām metodi, kura risina svara jautājumus, novēršot psiholoģiskās problēmas, kas izraisījušas liekā svara veidošanos.

Esmu novērojusi, ka 70-80 procenti cilvēku, kam ir liekais svars, apēd savu emocionālo badu. Viņiem pirmkārt nepieciešama psihologa palīdzība. Izmantojot mūsdienīgas psihoterapijas metodes, mēs strādājam ar apetītes centru, tādēļ pēc nodarbībām mūsu klientiem nepieciešams daudz mazāks ēdiena apjoms, lai sasniegtu sāta sajūtu; izsalkuma sajūta viņiem tiek bloķēta. Starp citu, vīrieši svaru zaudē divreiz ātrāk nekā sievietes. Tas saistīts ar reproduktīvās sistēmas atšķirībām un to, ka vīrieša organisms "nedomā" par bērnu iznēsāšanu, tas necenšas veidot tauku rezerves katram gadījumam, ja rastos kāda ekstremāla situācija.

Mūsu medicīnas centrā vīrieši ir ļoti gaidīti un nepavisam ne reti viesi. Arī viņi vēlas izskatīties labi un jauneklīgi, tādēļ esam izstrādājuši īpašas programmas tieši viņiem, ņemot vērā vīrieša ādas īpatnības un kvalitāti, anatomiskos, fizioloģiskos un hormonālos šūnu veidošanās principus.

Kādu pieredzi nesis pirmais darbības gads? Par ko visvairāk interesējas klienti? Kuras procedūras un programmas ir pieprasītākās?
Par jaunību un skaistumu, par ko gan citu! Mēs ar prieku strādājam savu klientu labsajūtai un veselībai; bet ar nosacījumu – nekādas agresīvas iedarbības uz ādu un organismu kopumā! Neatbalstu atjaunošanās metodes ar lāzeri vai termālu iedarbību, kaut gan tām ir savi piekritēji. "Art of Beauty" piedāvātajām programmām, aparātu un injekciju metodēm ir ļoti augsts drošības profils. Medicīniskais pamatprincips – nekaitē! – mums ir svēts. Neesam gatavi to ziedot tūlītēja efekta vārdā.

Mūsu programmās ir ļoti daudz praktisku padomu, savukārt ārstēšanas kursi veidoti ar aprēķinu – labsajūta un komforts. Mēs cenšamies ieslēgt paša organisma potenciālu un ādas individuālo spēju atjaunoties. Savā darbā esam ļoti piesardzīgi – izvēlamies tikai un vienīgi visā pasaulē sertificētus produktus un procedūras. Un ticam, ka mēs varam paildzināt jaunību un saglabāt skaistumu. Tikai jāatlicina tam laiks un uzmanība.

Jaunajā gadā mēs jums no visas sirds vēlam veselību, ilgu mūžu un skaistumu jebkurā vecumā!

Methode Cholley® – laboratorija ar 30 gadu pieredzi skaistuma industrijā, kas specializējas kvalitatīto fitobioloģisko sejas un ķermeņa ādas kopšanas līdzekļu ražošanā. Laboratoriju atbalsta Šveices valdība. "Methode Cholley" unikalitāte slēpjas patentētā fitoektraktu un progresīvas ražošanas tehnoloģijas apvienojumā, kā rezultātā visi ingredienti ir maksimālā koncentrācijā un, nezaudējot efektivitāti, iekļūst dziļi ādā un nodrošina ilgstošu fizioloģisko efektu. "Art of Beauty" – oficiālais zīmola pārstāvis Latvijā.

2017. gadā "Art of Beauty" kļuva par Dienvidkorejas kosmētikas līdzekļu ražotāja "Cell Fusion C" oficiālo pārstāvi. Tā ir profesionāla kosmētika, kuras iedarbības pamatā ir metabolisko procesu normalizēšana ādas šūnās. Īpaša aktīvo komponentu piegādes tehnoloģija līdz ādas dziļajiem slāņiem (CMS) sniedz izcilus rezultātus.

Novēlam jums veselību un ilgus gadus, esot skaistām jebkurā vecumā!

Ar patiesu cieņu – jūsu "Art of Beauty"
www.artbeauty.lv
E-pasts: info@artbeauty.lv
Adrese: Antonijas iela 12, Rīga
Tālrunis: + 37128668338; +37167807777;

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!