Foto: Estētiskās kosmetoloģijas medicīnas centra "Art of Beauty" dibinātāja Veronika Streļcova
"Bojāeja sākas galvā," Bulgakova "Suņa sirdī" teica profesors Preobraženskis. "Novecošana sākas šūnās," nerimst atgādināt "anti-age" industrijas eksperti. Tas nozīmē, ka ar to jācīnās šūnu līmenī, un patīkami, ka jau ir radītas metodes, mierina skaistumkopšanas industrijas prestižākā kongresa AMWC, kas ik gadu notiek Monako, dalībnieki. Par jaunākajiem atklājumiem, kā saglabāt skaistumu un jaunību, stāsta estētiskās kosmetoloģijas medicīnas centra "Art of Beauty" dibinātāja Veronika Streļcova.

Daba cilvēkus apveltījusi ar unikālu organismu, kuram ir apbrīnojama spēja izdzīvot ekstremālā vidē un veiksmīgi cīnīties ar vairumu dabisko negatīvo faktoru. Organisma šūnām ir maģiska spēja pašattīrīties un atjaunoties, tomēr cilvēks ir savdabīga būtne: viņš pamanās radīt neskaitāmus "vainu pastiprinošus apstākļus": sliktu ekoloģiju, kaitīgus ieradumus (cigaretes, alkohols, fotonovecošanās pārmērīgas sauļošanās dēļ, nepilnvērtīgs ēdiens) – tas viss posta šūnu DNS struktūru. Dažu triecienu sekas izdodas novērst, tomēr ir tādi bojājumi, kurus salabot nav iespējams, kā rezultātā rodas ģenētiskas mutācijas, kas veicina novecošanas procesu.

Tas, ko mēs redzam kā krunciņas, izplūdušu sejas ovālu, savītušu, nogurušu ādu, patiesībā ir bojātas šūnas, kas ir nogurušas cīnīties ne tikai ar laiku, bet arī ar bezgalīgajām cilvēciskajām kaislībām un kārdinājumiem.

Ko darīt? Nu, protams, censties ievērot veselīgu dzīvesveidu! Kurš gan to apstrīd? Tomēr, pirmkārt, pie šāda lēmuma mēs nonākam... novēloti. Otrkārt, kādēļ gan nepalīdzēt dabai, piedāvājot tai labāko no plašā mūsdienu zinātnes radītā līdzekļu arsenāla?

Zinātnieki teic, ka pagājušais bija ģenētikas gadsimts, savukārt 21. gadsimts ir epiģenētikas ēra. Angļu biologs, Nobela prēmijas laureāts Pīters Medavars sacīja: "Ģenētika iesaka, bet epiģenētika sakārto". Nepietiek ar to, ka zini, kā darbojas DNS un ko atceras mūsu šūnas, svarīgi prast to izmantot un ietekmēt.

Bet nu pāriesim no teorijas pie interesantākā – prakses.

Bioreparācija – plastika bez skalpeļa

Divus gadu desmitus amerikāņu laboratorija "ABG Lab LLC" strādāja pie oriģinālas tehnoloģiskās platformas pilnīgai nobriedušas un fotobojātas ādas reģenerācijai. Tagad ar lepnumu tiek atrādīts rezultāts – laboratorijas eksperti ir pirmie, kas izstrādājuši un sākuši Amerikas tirgū komerciāli piedāvāt kosmētiskos līdzekļus ārīgai ādas kopšanai uz polipeptīda-1 bāzes. Tas ir pirmais peptīds, ko kosmetoloģijā izmanto cilmes šūnu aktivizēšanai ādā, dēvēts arī par "Amatokin". Šobrīd laboratorijā izstrādāti vairāki preparāti uz aktīvo peptīdu bāzes, kas tiek izmantoti audu atjaunošanā (arī ārstnieciskajā) ar bioreparācijas jeb bioatjaunošanas metodi.

Bioreparācija

Mūsdienīga pretnovecošanas injekciju metode, kas nodrošina dabisku ādas struktūras atjaunošanos, aktivizējot iekšējos šūnu resursus bez plastiskās operācijas. Bioreparācijas uzdevums ir aktivizēt ādas patstāvīgas atjaunošanās procesus un atrisināt kompleksu estētisko problēmu ar vienu preparātu.

Bioreparācijas metodes tiek izmantotas:

  • maigās un jutīgās ādas atjaunošanai ap acīm (kas, starp citu, ir viens no galvenajiem organisma novecošanas marķieriem);

  • sejas un kakla kontūru remodelēšanai un korekcijai;

  • matu folikulu atveseļošanai un dažādu triholoģisko problēmu risināšanai (tajā skaitā – cīņā ar matu izkrišanu);

  • ādas vispārējai atjaunošanai.

Kuru no preparātiem izmantot, speciālists nolemj pēc konsultācijas ar klientu. Pēc tam – individuāli izstrādāts kurss un jau pēc trīs nedēļām parādās peptīdu brīnumainās iedarbības rezultāti.

Plazmoterapija – mūsu iekšējais resurss

Šveiciešu biotehnoloģiskās laboratorijas "PRP LegenLab®" eksperti pēc ilggadējiem pētījumiem autoloģiskās reģeneratīvās medicīnas jomā izstrādājuši un patentējuši savu tehnoloģiju ādas šūnu biostimulācijai ar pacienta asins plazmu, kas bagātināta ar trombocītiem.

Šīs metodes būtiskākā priekšrocība – organismā nenonāk svešas vielas, jo ar trombocītiem bagātinātā plazma ir no pacienta asinīm. Tādējādi var izvairīties no alerģiskām reakcijām, kā arī nodrošināt viegli panesamu un drošu procedūru.

"PRP RegenLab®" plazmoterapija

Pasaulē vienīgā procedūra, kurā no pacienta plazmas bez jebkādas karsēšanas tiek veidots autogēls ar paaugstinātu trombocītu koncentrāciju, kas veicina audu atjaunošanos un rētu sadzīšanu. Šādas plazmas ievadīšanai ir reģeneratīva un atjaunojoša iedarbība uz visiem organisma audiem. "PRP RegenLab®" sastāvā ir 3-5 reizes vairāk bioloģiski aktīvo olbaltumvielu nekā asinīs.

Ar plazmoterapiju PRP RegenLab® iespējams:

  • atjaunot sejas 3D skulptūru;

  • nogludināt un samazināt krunciņas, dziļi mitrināt ādu;

  • veikt padziļinātu audu atjaunošanu.

Atšķirībā no mezoterapijas plazmoterapijas speciālists strādā ar dažādām injekciju tehnikām dziļajos dermas slāņos, tādējādi gūstot noturīgu, ilgstošu procedūras efektu. Terapija ir viegli panesama un tai ir acīmredzami rezultāti pēc trīs nedēļām – ar sekojošu prolongētu iedarbību.

Šī ir ļoti moderna kosmetoloģiskā metode, kas strādā šūnu līmenī, turklāt ne tikai aptur laiku, bet arī pagriež to atpakaļ!

Pateicoties dziļo injekciju tehnikai, "PRP RegenLab®" procedūra ir ne tik jutīga un sāpīga.

Bet nu parunāsim par to pašu plazmoterapiju, bet šaurākā nozīmē – ginekoloģijā. Runa būs par ļoti modīgu un pieprasītu mūsdienu estētiskās medicīnas virzienu – intīmo atjaunošanu.

Atklāti par intīmo.

Intīmā atjaunošana tik tiešām bija un ir viena no populārākajām un speciālistu apspriestākajām tēmām nesenajos skaistumkopšanas industrijas kongresos un konferencēs. Par to tika runāts arī Monako, savukārt Lononā notikušajā Eiropas Estētiskās ginekoloģijas asociācijas kongresā šī tēma bija uzmanības centrā.

Plazmoterapijas metodes pielietošana šajā nozarē sniedz brīnišķīgus rezultātus:

  1. Estētika: lai cik dīvaini kādam nešķistu, bet jaunība ir jēdziens, kas attiecas arī uz tām ķermeņa daļām, kuras plašai publikai neafišējam, kaut tās ir ne mazāk mīlētas un vērtīgas. Intīmais skaistums ir mūsdienīgs jēdziens, par kuru izglītoti cilvēki nesmīkņā, bet gluži pretēji – veselīgi un pamatoti interesējas par to.

  1. Terapija: daudzas ginekoloģiskās problēmas var atrisināt vai ievērojami atvieglot ar plazmoterapijas palīdzību. Šī ir iespēja ne tikai uzlabot intīmās dzīves kvalitāti, kas, nenoliedzami, ir svarīgi, bet arī atbrīvoties no trofiskām rētām, sāpēm un daudzām citām delikātām problēmām, par kurām ne vienmēr esam gatavi runāt skaļi, bet kas mums sagādā fiziskas un morālas ciešanas.

Dažas injekcijas jau pēc mēneša, pusotra var sniegt pārsteidzošu efektu. Speciālisti uzsver: ar visdažādākajām ginekoloģiskajām problēmām sievietes sastopas ikvienā vecumā – gan 20, gan 60 gados. Reizēm šīs problēmas var atrisināt maigi, bez stresa. Bet, ja gribat sasniegt intīmo skaistumu un jaunību, laipni lūdzam pie mums, "Art of Beauty"!

Mēs visi esam pelnījuši skaistumu un jaunību!

Patiesā cieņā jūsu "Art of Beauty"!

Estētiskās kosmetoloģijas medicīniskais centrs "Art of Beauty" jūnijā atzīmē savu otro gadadienu. Centrs piedāvā pilnu sejas un ķermeņa kopšanas, atjaunošanas un korekcijas pakalpojumu klāstu. "Art of Beauty" devīze skan – skaistums ir dabīgums!

"Mēs sievieti padarām sievišķīgu, bet vīrieti – vīrišķīgu. Turklāt ne tikai tad, kad runa ir par kontūrplastiku!"

www.artbeauty.lv
E-pasts: info@artbeauty.lv
Adrese: Antonijas iela 12, Rīga
Tālrunis: + 37128668338; +37167807777

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!