Biedrība "Tuvu" ir kristīga labdarības organizācija, kuras mērķis ir Latvijas ģimeņu, bērnu un vientuļo cilvēku sociālās atstumtības un sociālā riska mazināšana un labklājības celšana. 8. aprīlī no plkst. 10:00 aicinām visus uz labdarības veikala atvēršanas svētkiem Pasta ielā 20, Jelgavā.

Biedrība "Tuvu" darbojas kopš 2013. gada decembra, taču vadītājas Lāsma Cimermane un Zane Rautmane labdarības jomā strādā jau vairāk nekā desmit gadus. Vēl pavisam nesen organizācija bija balstīta tikai uz entuziasmu, taču nu tam ir iegūts cits redzējums, lai labdarība un palīdzība līdzcilvēkiem varētu augt un attīstīties. Ozolnieku avīzes februāra numurā rakstījām par iespējām saņemt palīdzību, kā arī aktīvi iesaistīties labdarības darbā, ko piedāvā biedrība "Tuvu" un daudziem līdzcilvēku likteņi nav vienaldzīgi, par ko ir milzīgs prieks!

Sniedzot praktisko palīdzību, organizācijas "Tuvu" vadītājas nereti  saskaras ar finansiāla rakstura jautājumiem. Bieži vien ar palīdzības sniegšanu apģērba, apavu vai mēbeļu veidā vien nav līdzēts, tādēļ nācies meklēt risinājumus, kā sniegt atbalstu tiem cilvēkiem, kuriem nepieciešama cita veida palīdzība - medikamentu un pārtikas iegādei, veselības aprūpei, vai dzīves apstākļu uzlabošanai. Nereti gadās, ka ģimenes ar bērniem dzīvo ļoti sliktos apstākļos. Kāda ģimene pēc ūdens kājām dodas pie 5 km attālajiem kaimiņiem, un akas ierīkošana pašu mājās ir akūta nepieciešamība. Finansējums nepieciešams arī nometņu organizēšanai, skolas somu piepildīšanai un citiem nozīmīgiem projektiem.

Tā, savu vācu partneru mudinātas, biedrības "Tuvu" vadītājas izlēmušas spēkus izmēģināt uzņēmējdarbībā un atvērt labdarības veikalu, kura visa peļņa tiks izmantota minētajos pasākumos. Pamatā veikalā būs iespējams iegādāties lietas no Vācijas. Arī turpmāk iedzīvotāji ir aicināti aktīvi ziedot labas un citiem vēl noderīgas lietas, ar iespēju izvēlēties, vai šīm lietām nonākt veikalā un par iegūtajiem līdzekļiem īstenot kādu projektu, vai arī dot iespēju trūcīgajiem iedzīvotājiem tās saņemt bez maksas.

Veikalā būs iespēja iegādāties apģērbu bērniem un pieaugušajiem, apavus, traukus, mēbeles un citas noderīgas lietas visai ģimenei par zemām cenām, lai veikals būtu pieejams jebkuram un katrs varētu tajā atrast sev ko vērtīgu un noderīgu. Vēlamies, lai cilvēks, ienākot mūsu veikalā, sajustos īpašs un gaidīts, lai šis veikals nebūtu vienkārši viens no daudziem, bet atšķirtos ar ko īpašu.

Mūsu sadarbības partneri no līdzīgām labdarības organizācijām Vācijā un Latvijā darbības mērķu sasniegšanai ziedo apģērbu, apavus, sadzīves ķīmiju, mēbeles, sadzīves priekšmetus, pārtiku u.c. Ir sadarbība ar citām nevalstiskajām organizācijām, uzņēmējiem un zemniekiem, kā arī ar organizāciju Palīdzēsim.lv, kura dod iespēju sociāli mazaizsargātiem cilvēkiem apmeklēt dažādus kultūras un sporta pasākumus. Organizācija "Tuvu" rīko dažādus pasākumus bērniem, nometnes pusaudžiem, kā arī veic būvniecības projektus, kuru laikā ģimenēm ar bērniem tiek uzlabota dzīves vide.

Biedrības "Tuvu" adrese palīdzības saņemšanai: Saules iela 2, Brankas, Ozolnieku nov., LV-3042

Mūsu kontakti:
www.biedribatuvu.lv
org.tuvu@gmail.com
Lāsma Cimermane, t.nr. 29186682
Zane Rautmane, t.nr. 26319985

Mūs var atrast arī facebook vietnē:
https://www.facebook.com/pages/Tuvu/582389071893622?fref=ts

Biedrības "Tuvu" rekvizīti:
Reģ.nr.40008218248
AS Swedbanka
HABALV22
Konts LV89HABA0551038311087

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!