Foto: Indrek Lõhmus (Foto: Priit Grepp)
Klēpjdatori ir kļuvuši par mūsu ikdienas kompanjoniem gan darbā, gan mājās. Kaut arī mēs izmantojam tos dažādi, mēs joprojām vēlamies, lai šis elektroniskais palīgs būtu maksimāli ātrs, ilglaicīgs un pieejams. Kā izvēlēties datoru, kurš atbilst jūsu cerībām, paskaidros Indrek Lõhmus – Elektroonika24 pārdošanas menedžeris, kā arī lietotu un atjaunoto biznesa klases klēpjdatoru mazumtirgotājs.

Indrek, ar ko var sākt, ja plāno nopirkt pienācīgu datoru par pieejamu cenu?

Kad klients atnāk pie mums izvēlēties klēpjdatoru, mēs, pirmkārt, uzzinām, kāda ir klienta cenas robeža un kam dators tiks izmantots nākotnē. Pamatojoties uz šiem diviem punktiem, mēs varēsim atrast piemērotāko variantu, kas atbilst klienta vēlmēm.

Pieredze rāda, ka vidusmēra patērētājam ir nepieciešams klēpjdators, galvenokārt biroja darbam programmā Excel, parastam interneta apmeklējumam brīvajā laikā, video un filmu apskatei, un dažreiz arī vienkārši attēlu apstrādei. Principā, lai to izdarītu, visi mūsu lietotie klēpjdatori ir piemēroti, jo tie ir cienīgi, ātri un izturīgi.

Ja konkrēti, tad šogad favorīti starp mūsu pircējiem ir Dell Latitude E7440 un Lenovo Thinkpad T440s – tie ir piemēroti gan biroja, gan skolas darbam, kā arī uz tiem ir ļoti patīkami skatīties filmas.

Kādā gadījumā ir vērts iegādāties portatīvo datoru ar i7 procesoru?

Ļoti bieži pie mums nāk klienti ar vēlmi iegādāties klēpjdatoru tieši ar i7 procesoru, un tādā gadījumā mums ir jāskaidro, ka šāds klēpjdators nav īpašfi vajadzīgs parastam vidusmēra lietotājam, jo tad viņa īpatnība nekādi neizpaužas. Parasts vidusmēra lietotājs vienkārši neieraudzīs atšķirību starp datoru ar i3 un i7 procesoru.

Portatīvie datori ar i7 procesoru ir vairāk piemēroti dizaineriem, video redaktoriem, projektētajiem, kā arī tiem, kas izmanto prasīgas lietojumprogrammas. Parastajiem lietotājiem es iesaku izvēlēties lietotu klēpjdatoru ar i3 vai i5 procesoru.

Vai atmiņas un cietā diska apjoms ir svarīgi?

Jā, protams. Mūsu veikalā visi portatīvie datori ir ar atmiņu vismaz 4GB, un tas ir pilnīgi pietiekami, lai lasītu DELFI ziņas, atbildētu uz vēstulēm e-pastā, skatīties video Youtube un veidot dokumentus nelielā apjomā. Portatīvie datori ar 8GB atmiņu, kuriem priekšroku dod lielākā daļa no mūsu klientiem, ir piemēroti jau apjomīgākam darbam.

Lielākajā daļā no mūsu datoriem ir SSD disks, kas ir daudz ātrāks un izturīgāks nekā parastie cietie diski. Turklāt mēs piedāvājam dažāda izmēra klēpjdatorus ar jaunu SSD disku.

Kāpēc klientiem būtu jāpievērš lielāka uzmanība lietotiem biznesa klases portatīviem datoriem?

Biznesa klases datori ir augstas kvalitātes datori, tiem ir izturīgas visas funkcijas un detaļas. Tajā pašā laikā lētākas klases portatīvie datori satur lētākās detaļas, tādēļ biznesa klase ir dārgāka, bet tajā pašā laikā šie datori ir drošāki un izturīgāki. Tieši šī iemesla dēļ ražotājs sniedz biznesa klases datoram trīs gadu garantiju.

Atšķirība ir tāda, ka visiem biznesa klases portatīvajiem datoriem ir izturīgs korpuss no alumīnija, magnija vai titāna dioksīda, un iebūvēts rāmis, kas aizsargā svarīgas sastāvdaļas datorā. Portatīvie datori ar lētāku korpusu ir no plastmasas vai tamlīdzīgiem materiāliem, kas bieži vien ātri nolietojas un saplīst no triecieniem. Turklāt lētāku versiju klēpjdatoriem ir glancēts ekrāns, kas tālumā nav pievilcīgs.

Biznesa klases klēpjdatoriem ir matēts ekrāns ar augstu izšķirtspēju. Neapstrīdama šo klēpjdatoru priekšrocība ir tā, ka tie ir klusi, jo to dzesēšana ir labāk izstrādāta, un ir gandrīz neiespējami dzirdēt ventilatora skaņu. Tiem ir arī labāks ražotāja atbalsts. Klēpjdators ar zemu apkalpošanas līmeni tiek atbalstīts tikai vienu-divus gadus, un parasti tiem ir tikai viena gada garantija.

Biznesa klases klēpjdatoram ir arī citas priekšrocības - parasti tiem ir ports dokstacijas pieslēgšanai, kas ļauj izmantot datoru ērtāk un neticami atvieglo darbu. Atšķirībā no lētiem klēpjdatoriem, tiem ir iebūvēts ID karšu lasītājs.

Jāatceras, ka biznesa klases klēpjdatoru nepareizas darbības īpatsvars ir ne vairāk kā 2%, un, balstoties uz mūsu pieredzi, izmantojamo biznesa klases klēpjdatoru darbības kļūme ir mazāka par 1%.Tā kā datori ir uzticami, Elektroonika24 piedāvā gada garantiju lietotiem klēpjdatoriem. Mēs uzdrošināmies to darīt, jo mēs zinām to kvalitāti. Turklāt, tie tiek tīrīti, pārbaudīti un aprīkoti ar sertifikātu.

Biznesa klases klēpjdatora statuss ir aprēķināts, balstoties uz to, ka tā uzticamība vienmēr var būt garantēta. Elektroonika24 veikalā (Sõprusepst 25, Tallina) un mūsu internetveikalā Jūs vienmēr atradīsiet lētus biznesa klases klēpjdatorus un galddatorus, kā arī monitorus, projektorus un audioproduktus.

Kā arī kopš 2018.gada Latvijā ir atvērts internetveikals Elektroonika24. Pasūtījumi tiek piegādāti 2-3 dienu laikā (Ar SmartPOST vai DPD kurjeru).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!