Jau vairākus gadus kā viena no norēķinu sistēmām sabiedriskajā transportā un citās sabiedrības nozīmīgās sfērās sevi ir pierādījis E-talons, šobrīd E-talons veiksmīgi darbojas jau vairākās Latvijas reģionālajās pilsētās : Alūksnē, Dobelē, Aizputē, Alsungā, Skrundā, Saldū un Kuldīgā. Alūksnē E-talons veiksmīgi kā norēķinu sistēma ir ieviesta ne tikai sabiedriskajā transportā, bet arī skolās, kurās bērni var norēķināties par pusdienām, kur e-talons kalpo kā elektroniskais maciņš. E-karte kā norēķināšanās sistēma sevi ir pierādījusi ļoti veiksmīgi, to pierāda arī lielais kartes lietošanas skaits, kas ir vairāk kā 600 tūkst iedzīvotāji.

Šajā gadā ir uzsākta e-talona lietošana Rīgas skolās, kā viena no pirmajām E-talonu ieviesa Rīgas pašvaldības pamatskola "Rīdze". Izvērtējot līdzšinējo pieredzi ar 2016. gadu e-talons kā elektroniskais maciņš tiks ieviests visās Rīgas skolās. Cik veiksmīga ir šī sistēma?

Jau no šī gada Jūlija mēneša ik viens Citadeles bankas klients sabiedriskajā transportā var norēķināties ar E-talonu. Iedzīvotāji veiksmīgi izmanto šo sistēmu, to parāda lielais karšu lietotāju skaits, kas ik nedēļu izmanto sabiedrisko transportu. Citadeles norēķinu karti ļoti ērti var izmantot ik viens Latvijas iedzīvotājs, lieki neraizējoties par sabiedriskā transporta biļešu iegādāšanos. Šobrīd notiek intensīvs darbs pie sistēmas attīstības, lai ar Citadeles bankas karti varētu norēķināties visu pilsētu sabiedriskajos transports, kuri ir aprīkoti ar e-talona sistēmu un tādi ir apmēram 1500, ar jauno Citadeles maksājumu karti viens brauciens sabiedriskajā transportā ir 1,15 centi kas ir , tāda pati kā biļeti iegāgājoties iepriekšpārdošanā.

Par visu sīkāk raidījumā: "Skats rītdienā"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!