Jūrmalas bērnu baleta kultūras biedrības "Arabeska" 10 gadus jaunā audzēkne starp 300 dejotājiem no 30 pasaules valstīm tika atzīta par labāko!
Viens no spilgtākiem deju pasaules notikumiem – Eiropas čempionāts, kuru organizēja Starptautiskā deju organizācija, notika Sanktpēterburgā. Jūrmalu un Latviju sacensībās pārstāvēja gados jauna un talantīga balerīna, biedrības "Arabeska" audzēkne Veronika Gurlo. Šī ir ļoti nozīmīga uzvara ne tikai pilsētai, bet arī valstij kopumā, jo tā ir pirmā Latvijas dejotāju uzvara tik augsta līmeņa sacensībās.

Veronikas Gurlo uzvara nebija viegla, nebija arī negaidīta, jo balerīnas kontā līdz šim bija arī citas nozīmīgas uzvaras: Pekinas konkursa "Crystal Lotus" (Ķīna) Grand Prix, zelta medaļa konkursā Rieti (Itālija) un festivālā "Amber Cup - 2014" (Kaļiņingrada). Veronikas veiksme ir smaga darba rezultāts, no 5 gadu vecuma viņa trenējas Jūrmalas bērnu baleta kultūras biedrības "Arabeska" kolektīvā.

Arī citi biedrības "Arabeska" dejotāji demonstrēja augstu prasmju līmeni, gūstot uzvaru deju konkursos. Deju kolektīva meitenēm ir ar ko lepoties, it īpaši ar lielu zelta medaļu skaitu deju festivālos Bulgārijā, Ungārijā, Vācijā, Itālijā, Turcijā, Francijā, Grieķijā utt.

Milzīgu ieguldījumu ir sniegusi arī biedrības "Arabeska" dibinātāja, ilggadēja direktore, balerīna, Jūlija Tihomirova, kas ar gandarījumu atzīmē, ka bērni, kas apguva dejas prasmes, tikko biedrībai nodibinoties (šogad Jūrmalas biedrība "Arabeska" svinēs 20. gadu jubileju), tagad jau ir atvēruši savas deju studijas un veiksmīgi turpina iesākto darbu dejas nozarē, vadot spēcīgus kolektīvus.

Biedrība "Arabeska" tika dibināta Jūrmalā, 1994. gada novembrī. Tolaik Jūlija Tihomirova - Rīgas Horeogrāfijas skolas absolvente un Ļvivas Operas un baleta balerīna pabeidza savu māksliniecisko karjeru un sākusi realizēt savu sapni, nodibinot dzimtajā pilsētā Jūrmalā pirmo bērnu deju studiju.

Vadītāja atceras, ka kopā ar kaimiņbērniem Dzintaros viņa nāca un iestudēja dejas. Zīmīgi, ka tagad - 15 gadus pēc kārtas šeit, Dzintaros, slavenajā Jūrmalas Dzintaru koncertzālē ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu notiek starptautiskais deju festivāls "Arabeska". Festivāls ar katru gadu kļūst arvien populārāks, uz skatuves uzstājās dejotāji no Brazīlijas, Itālijas, Turcijas, Polijas, Vācijas, Amerikas, Izraēlas utt. Savukārt pirms trīs gadiem, biedrība organizēja citu liela mēroga projektu - Dance Olimpiad.

Pēdējais jaunums biedrības "Arabeska" darbībā ir dalība III Starptautiskajā bērnu baleta festivālā Liepājā, kur, pateicoties lieliskajam sniegumam, Jūrmalas biedrības "Arebesk" kolektīvs zcīnījis uzvaru ar savu priekšnesumu "Jūtas", atvedot uz Jūrmalu Grand Prix.

Šobrīd Bērnu baleta kultūras biedrība "Arabeska" kopā ar savu vadītāju Jūliju Tihomirovu gatavojas biedrības jubilejas koncertam, kas notiks biedrības "Arabeska" dzimšanas dienā - 22 novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!